Cultura 13/05/2019

La Fundació Sorigué estrenarà amb una obra de Bill Viola les instal·lacions permanents a Planta

La peça 'Ocean without a shore' va ser creada per l'església de San Gallo amb motiu de la Biennal de Venècia d'art de l'any 2007

Ara
1 min
Bill Viola a Bilbao amb motiu de la retrospectiva que el museu Guggenheim li va dedicar el 2017

BarcelonaLa Fundació Sorigué engegarà al juny la sèrie d'instal·lacions de grans artistes amb un referent del videoart, Bill Viola. A partir del juny, un edifici rehabilitat expressament a Planta, la plataforma artística del grup Sorigué al seu polígon industrial a Balaguer, acollirà de manera permanent la seva obra 'Ocean without a shore'.

'Ocean without a shore' consisteix en tres pantalles individuals on es poden veure uns personatges en el llindar entre la vida i la mort que van ser exposats a l'església de San Gallo coincidint amb la Biennal de Venècia d'art de 2007 i no s'havia tornat a veure a Europa des d'aleshores.

Planta va obrir les portes el 2017 amb la instal·lació monumental de Juan Muñoz 'Double bind', cedida durant cinc anys pel llegat de l'artista. Després de l'obra d''Ocean without a shore' arribaran peces d'altres artistes com William Kentridge, Wim Wenders i Chiharu Shiota, entre d'altres.

stats