LA PORTADA
Cultura 16/06/2016

Iol Ortiz: “Al final faig de bona amiga, la que diu les coses com són”

Aconseguidora: ella és la dona que t'ho soluciona tot

Laia Beltran
1 min
Iol Ortiz Aconseguidora

< Hi ha pel·lícules que tenen efectes col·laterals. Com Buscant la Susan desesperadament. “Quan la vaig veure vaig saber que volia viure en una ciutat i anar pel carrer amb tutú”. Coses extravagants que en un poblet de Lleida no estaven ben vistes. Així que ja teniu la Iol Ortiz maquinant com marxar de Bellpuig: primer estudiant arts i oficis a Tàrrega i després -oh, meravellós atzar- trobant nòvio a Barcelona.

PLAY> A la capital va haver de buscar-se la vida. “He venut enciclopèdies, he sigut comercial de La Caixa, fins i tot vaig treballar al departament de baixes de Vodafone. Almenys solucionava problemes a la gent i això a mi em va”. Amb l’atur va veure l’oportunitat d’iniciar el seu negoci: La Conseguidora. Ella és la dona que -menys coses il·legals- t’ho soluciona tot. “Des d’acompanyar la teva filla a un concert de Justin Bieber fins a portar documents al jutjat o supervisar una reforma”. El seu paper, a vegades, va més enllà: també escolta i assessora els seus clients. “Al final faig de bona amiga, la que diu les coses com són”.

FF>> A la Iol no li parleu de rutines. “Si jo em sento còmoda canviant de pentinat cada tres mesos!” A les tardes treballa a Plom Gallery, una galeria d’art especialitzada en nens. “M’encanta, sobretot organitzar-los festes d’aniversari artístiques”, exclama. I aquest és el seu gran secret: que estima tot el que fa. Entusiasta, empàtica i divertida, no li preocupa el futur. “Per què? Tinc el poder de reinventar-me i un esperit de supervivència molt potent”.

stats