Música

El familiar perfum ‘indie’ torna al Vida Festival

La cita vilanovina recupera artistes internacionals com Belle & Sebastian, Cat Power i Alt-J

2 min
El grup escocès Belle & Sebastian.

BarcelonaEl grup escocès Belle & Sebastian estava programat per al Vida Festival del 2020. La pandèmia del coronavirus va impedir que se celebrés el festival. També estava programat el 2021, però la situació epidemiològica va fer impossibles la majoria de gires de grups internacionals. El festival de Vilanova i la Geltrú es va fer, però només com a experiment excepcional autoritzat per la conselleria de Salut (com el Canet Rock i el Cruïlla), i amb un cartell bàsicament català i espanyol. La deficient gestió de les proves d’antígens, amb cues incomprensibles sobretot el primer dia, va malmetre la imatge del festival. Però qui dia passa, any empeny, i el públic ha girat full. Per a l’edició que se celebra des d’aquest dijous fins dissabte, 2 de juliol, s’han exhaurit els 6.000 abonaments de tres dies i només queden a la venda algunes de les 4.000 entrades diàries, a 69,20 euros. És a dir, probablement el Vida acollirà unes 10.000 persones cada dia i arribarà als 30.000 visitants, a prop de la xifra del 2019. I sí, aquesta vegada per fi hi podran actuar Belle & Sebastian, una de les bandes que millor representa l’esperit indie-però-no-sectari que caracteritza el festival.

La primera jornada del Vida es desplegarà en quatre escenaris amb reclams internacionals, concretament australians, com Parcels (uns altres que estaven programats el 2020) i The Avalanches, el duo que va sorprendre fa 22 anys amb Since I left you, un disc de ball construït amb un irresistible collage de samples. També dijous hi ha una nova oportunitat per deixar-se impactar pel folk queer de l’asturià Rodrigo Cuevas, i es pot assistir a l’estrena del nou projecte de la cantaora de Huelva Rocío Márquez i el productor d’electrònica de Jerez Bronquio: atenció al revolucionari disc Tercer cielo, que acaben de publicar. Un altre artista amb material per estrenar és Miqui Puig, que ha triat el Vida per presentar en directe el disc Miqui Puig canta vol. 7.

Divendres, a més de Belle & Sebastian, hi destaca la nord-americana Chan Marshall, àlies Cat Power, que a principis del 2022 va publicar un interessant disc amb versions de The Pogues, Nick Cave, Frank Ocean, Nico i Lana Del Rey, entre d’altres. El fil d’indie d’autor del cartell connecta Mishima amb el pop electrònic del canadenc Rhye i el pop metafísic de la barcelonina Carlota Flâneur. En aquest paisatge no hi desentona Guitarricadelafuente, que estrena La cantera, el disc d’experimentació folklòrica produït per Raül Fernández Refree.

Per a la tercera jornada del Vida queden alguns dels noms més interessants del cartell, com els texans Black Pumas, avalats per la personalitat del seu soul psicodèlic, i el productor de Castelldefels Alizzz, que defensa el pop del disc que ha publicat mentre continua sent la mà dreta de C. Tangana. El festival no oblida els fans de l’indie-rock amb derivades electròniques, i per això programa en horari estel·lar el grup britànic Alt-J, que arriba a Vilanova i la Geltrú uns mesos després de publicar el disc The dream. Destroyer, Alanaire, La Ludwig Band i Da Souza són altres reclams de dissabte.

stats