Espais teatrals
Cultura 02/06/2023

Nausicaa Bonnín, Pol López, Nao Albet i Anna Alarcón, caps de cartell del nou teatre d'Àlex Rigola

La sala Heartbreak Hotel, ubicada a Sants, s'inaugurarà al setembre amb 'Hedda Gabler'

1 min
Pol López a 'Hedda Gabler' d'Henrik Ibsen

BarcelonaLa nova sala de teatre Heartbreak Hotel, comandada per Irene Vicente i Àlex Rigola, obrirà les portes el 12 de setembre. Ubicada a la plaça de l'Olivereta del barri de Badal-Sants, la sala s'inaugurarà amb la versió de Hedda Gabler, de Henrik Ibsen, que Rigola va estrenar al Teatre Lliure a finals de l'any passat. L'espectacle compta amb Nausicaa Bonnín, Pol López, Miranda Gas, Marc Rodríguez i Joan Solé al repartiment i té lloc en la característica caixa de fusta que Rigola ha utilitzat per als seus muntatges més recents, amb una proximitat poc habitual amb els espectadors.

El teatre ja té tota la programació tancada per a la pròxima temporada i les entrades a la venda. Després d'Ibsen serà el torn de Thomas Bernhard i L'home de teatre, una peça amb Andreu Benito en coproducció amb el Temporada Alta. Al febrer Rigola recuperarà Who is me. Pasolini (Poeta de las cenizas), un espectacle del 2016 que tornarà a protagonitzar Gonzalo Cunill. La temporada seguirà amb l'adaptació escènica de la novel·la Lluna plena d'Aki Shimazaki, que també dirigirà Rigola, i culminarà amb Sis hectàrees d'olivera, un muntatge dirigit per Aina Tur amb Nao Albet i Anna Alarcón. Aquesta peça formarà part de la programació del Festival Grec 2024.

La sala Heartbreak Hotel destaca, segons els seus directors, per la proximitat entre els espectadors i artistes que "permet un treball interpretatiu semblant al primer pla cinematogràfic". En aquest espai s'hi instal·larà la companyia d'Irene Vicente i Àlex Rigola, tot i que per l'escenari també hi passaran artistes i companyies convidades. La sala, que és un antic magatzem construït als anys 50, ha estat reformada pels arquitectes Francesc Guàrdia i Xavi Massagué.

stats