Cultura 12/04/2021

'Nomadland' triomfa als premis Bafta

La directora, Chloé Zhao, es converteix en la segona dona que guanya el premi

Ara
2 min
Frances McDormand a 'Nomadland'

Nomadland es va convertir diumenge a la nit en la triomfadora dels Bafta, els guardons de l'Acadèmia del Cinema britànica: es va emportar els premis de millor pel·lícula; millor actriu protagonista per a Frances McDormand, que interpreta una dona que viu en una furgoneta a l'oest dels Estats Units després de l'esclat de la crisi del 2008; millor direcció per a Chloé Zhao, la segona dona que guanya el premi; i millor fotografia.

El premi a la millor pel·lícula britànica i al millor guió original va recaure en Emerald Fennell per Una joven prometedora, que està considerada com una ferma candidata als Oscars, guardó pel qual també competeix la guanyadora en la categoria de pel·lícula de parla no anglesa, la danesa Otra ronda, de Thomas Vinterberg. La pel·lícula de Thomas Vinterberg va guanyar la favorita, la nord-americana Minari. Historia de mi familia, que s'havia emportat el Globus d'Or. Malgrat tot, Historia de mi familia sí que es va emportar un premi, el de l'actriu secundària per a Youn Yuh-jung.

La directora de 'Nomadland', Chloé Zhao, va guanyar el premi Bafta a la millor direcció.

La pandèmia va obligar a retardar els Bafta dos mesos i la gala, que es va celebrar al Royal Albert Hall, va començar amb un homenatge al duc d'Edimburg, el marit de la reina Elisabet II, que va morir divendres als 99 anys, ja que va ser el primer president de l'Acadèmia britànica entre el 1959 i el 1966. La majoria dels candidats als guardons van participar en la gala telemàticament, com Anthony Hopkins, que va guanyar el premi al millor actor protagonista per El pare, que també es va emportar el Bafta al millor guió adaptat. En la categoria d'actor secundari, Daniel Kaluuya va repetir l'èxit dels Globus d'Or i va ser premiat per Judas y el mesías negro.

En la categoria de documental, la guanyadora va ser Lo que el pulpo me enseñó, i en la d'animació i música original, la pel·lícula de Pixar Soul. Pel que fa a alguns guardons tècnics, Tenet, de Christopher Nolan, va ser premiada en la categoria d'efectes visuals i Mank, de David Fincher, en la de disseny de producció. Després del lliurament dels Bafta només queda pendent el dels Oscars, aquest 25 d'abril.

stats