Teatre
Cultura 09/11/2012

Pep Tosar satiritza el món teatral en un nou muntatge d''El mestre i Margarida'

La nova versió escènica de la novel·la de Mikhaïl Bulgàkov s'estrenarà al Teatre de Salt el divendres 16 de novembre, dins del Festival Temporada Alta

Ara
1 min
Pep Tosar, el primer per l'esquerra, amb alguns dels escriptors, dramaturgs i actors que participen a Un dia d'aquests.

BarcelonaDurant anys, en totes les rodes de premsa de Pep Tosar apareixia en un moment o altre la mateixa pregunta: ¿Quan tornaria a portar a escena el mític muntatge d''El mestre i Margarida' que va presentar al Grec el 2003? Finalment, Tosar ha decidit tornar a adaptar la novel·la de Bulgàkov. Però no serà el mateix muntatge que va veure la llum fa 9 anys, sinó una nova versió més modesta, amb menys actors i pressupost, i un nou text que trasllada l'acció de la Rússia dels anys 30 a la Barcelona del present. I en lloc de la fèrria burocràcia estalinista, el retrat se centra ara en el món teatral barcelonès.

"Vull retratar en clau de comèdia la situació de censura encoberta que s'ha viscut a Barcelona des de fa gairebé 25 anys, pràcticament des de les olimpíades", ha explicat Tosar. "En l'àmbit del teatre, que és el que jo més conec, no es mou gairebé res que no tingui rendibilitat en termes polítics o econòmics". Tosar actuarà a l'obra, però no reprendrà el personatge que va interpretar el 2003, el dimoni ("em va portar molta mala sort", revela), sinó que aquesta vegada donarà vida al Mestre. Fermí Reixac es posarà en la pell del diable: "Ell té molt més de dimoni que jo", assegura Tosar.

El muntatge s'estrenarà al Teatre de Salt dins del cicle Temporada Alta el 16 de novembre, i encara no té sala confirmada a Barcelona.

stats