Cinema
Cultura 16/01/2013

'La plaga', de Neus Ballús, participarà a la Berlinale

El primer llarg de la directora catalana ha sigut seleccionat en la prestigiosa secció Forum dels festival berlinès. El film, entre la ficció i el documental, relata quatre històries que es creuen en la perifèria barcelonina

Ara
1 min
'La plaga', de Neus Ballús

BarcelonaEl debut de la directora catalana Neus Ballús, 'La plaga', ha sigut seleccionat per participara la prestigiosa secció Forum del Festival de cinema de Berlín. Autora del premiat curt 'Immersió', rodat íntegrament sota l'aigua clorada d'una piscina de barri, Ballús va participar fa dos anys al Talent Campus de la Berlinale, unes jornades que congreguen bona part del talent emergent del món del cinema. Aquest febrer, però, tornarà al festival per a la presentació mundial del seu primer llarg.

Utilitzant estratègies narratives de la ficció i el documental, 'La plaga' relata quatre històries d'un barri de la perifèria barcelonina: la d’un pagès amenaçat per la ruïna i una dona filipina acabada d’arribar; la d’una anciana que afronta el final dels seus dies i la una prostituta que es queda sense clients; la d’un jove moldau que es prepara per a un combat de lluita lliure; i la d’una plaga que assola els camps i les collites. Protagonitzada per actors no professionals, els personatges del film veuen com els seus destins s'entrelliguen mentre l'estiu avança.

stats