Cultura 11/05/2018

Els 10 plans culturals imprescindibles d'aquest cap de setmana

Fotografia, circ, poesia, dansa i cinema són algunes de les propostes per a aquests dies

Ara
4 min
David Dimitri actuarà a la Fira Trapezi de Reus

Fira Trapezi de Reus

Reus. Fins al 13 de maig

Reus s'omple de professionals del circ nacional i internacional per celebrar la 22a edició de la Fira del Circ de Catalunya. Durant tot el cap de setmana hi haurà espectacles i activitats relacionades amb aquesta disciplina. El pallasso, mim i funambulista David Dimitri serà un dels convidats especials d'aquesta edició.

Fira Literal

Barcelona (Fabra i Coats). Fins al 14 de maig

La Fira Literal de Barcelona d'enguany aposta pel feminisme i commemora el 50è aniversari del Maig del 68. La programació de la fira per al cap de setmana inclou activitats per a infants i adults, i les convidades com a caps de cartell són Mireya Andrade, exguerrillera de les FARC, i Elaine Brown, exdirigent del Black Panther Party.

Barcelona Poesia

Barcelona (diversos espais). Fins al 16 de maig

El Barcelona Poesia torna a omplir la ciutat de versos vibrants, emotius i reivindicatius. La cita convida 107 participants i realitza 28 activitats gratuïtes en catorze espais diferents de Barcelona. El cicle es clourà dimecres al Palau de la Música amb un recital en què el tema central serà la ciutat com a camp de batalla i de conquestes socials. Entre els convidats, Mircea Cartarescu, Bernardo Atxaga, Ben Brooks i Nuno Júdice. Martirio i Maria del Mar Bonet compartiran escenari dissabte.

Simon Reynolds

Utopia Markets Photo

Barcelona (fàbrica Utopia). Fins al 13 de maig

La tercera edició del mercat Utopia Markets Photo reuneix més de 50 autors en tres dies plens d'activitats a la nau modernista del Poblenou. Entre les activitats destaquen els tallers familiars, les xerrades, les exposicions i una subhasta solidària. Els fotoperiodistes Matías Costa, premiat dues vegades al World Press Photo, Joana Biarnés, Séverine Sajous i Txema Salvans seran presents al mercat.

Revela't

Vilassar de Dalt i Barcelona. Fins al 27 de maig

La 6a edició del Festival de Fotografia Analògica, Revela't, inundarà les dues localitats amb 50 exposicions, activitats i tallers per tots aquells que vulguin descobrir la fotografia analògica. L'últim cap de setmana del festival hi haurà una fira comercial i trobades de diferents col·lectius. Entre els noms destacats, l'actor Jeff Bridges exposarà les seves fotos de rodatges, a més d'Ariko Inaoka (Japó), Ryan Wiedeman (EUA), Alejandro Chaskielberg (Argentina), Luther Gerlach (EUA), Natalie Daoust (Canadà) i fotògrafs de l'estat com Javier Arcenillas, Gloria Oyarzabal i Ferran Freixa.

Primera Persona

Barcelona (CCCB). 11 i 12 de maig

El festival Primera Persona reuneix creadors de diverses disciplines artístiques que basen la seva obra en la seva experiència vital. Entre les activitats destaquen lectures, monòlegs, converses i actuacions. Sheela i Simon Reynolds són artistes convidats del festival d'enguany, juntament amb Vivian Gornik, Roxane Gay, Virginie Despentes, Christina Rosenvinge, Simon Reynolds, Ishmael Reed i Tom Gauld.

Mircea Cartarescu

Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona

Barcelona (Mercat de les Flors). Fins al 13 de maig

La vuitena edició del Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona reuneix 80 joves ballarins al Mercat de les Flors. Els joves talents competiran en les categories de dansa clàssica i internacional per aconseguir beques, incorporacions i estades a les millors escoles i companyies de dansa d'arreu del món.

L'estrena de la pel·lícula 'La Fábrica de Nada'

Aquest divendres s'estrena als cinemes la pel·lícula portuguesa, dirigida per Pedro Pinho, 'La Fábrica de Nada'. Un grup d'obrers descobreix que la fàbrica on treballen s'està desmantellant d'amagat seu. Els treballadors decideixen resistir i comencen una revolució. El film és un relat sobre la crisi econòmica i social que està definint els nostres temps.

Cicle de teatre inclusiu NOSaltres

Barcelona (Teatre Lliure). Fins al 22 de juny

NOSaltres - Mostra de teatre inclusiu és la proposta del Teatre Lliure de Gràcia que està formada per exposicions fotogràfiques, projeccions cinematogràfiques i xerrades. La mostra té l'objectiu d'augmentar la consciència sobre la discriminació i la desigualtat social a causa de la raça, l'origen, la discapacitat, el gènere, l'orientació sexual, l'envelliment i la indigència. La proposta està encapçalada per quatre espectacles teatrals com 'Trans (més enllà)' de Didier Ruiz, 'Cinema' de Clàudia Cedó, 'Històries d'Istanbul, a contrapeu' de Yeşim Özsoy, i 'Sis personatges, homenatge a Tomás Giner' de Juan Carlos Martel Bayod.

Una imatge de 'Cinema' de Clàudia Cedó

Exposició Antoni Bernad

Barcelona. Fins al 26 d'agost

El Palau Robert presenta una exposició retrospectiva, de 390 obres, dedicada al fotògraf de moda i retratista, Antoni Bernad. La mostra porta per títol 'Antoni Bernad. Nord/Sud/Est/Oest' per explicar com l'artista ha fet confluir referents culturals de latituds molt diverses.

stats