Cultura
Cultura 04/11/2012

El primer premi Walter Benjamin, per a un projecte audiovisual d'Anna Soler Horta

La modalitat d'ajut a la creació artística del Premi Internacional Memorial Walter Benjamin, impulsat pel consorci del Museu Memorial de l'Exili, està dotada amb 12.000 euros

Ara
1 min
Imatge del lliurament del premi Internacional Memorial Walter Benjamin

BarcelonaDesprés d'avaluar la cinquantena llarga de projectes presentats a la primera edició del Premi Internacional Memorial Walter Benjamin en la modalitat d'Ajut a la creació artística, els membres del jurat –entre els quals hi ha Francesc Abad, Pilar Parcerisas i Jordi Llovet– han acordat per unanimitat recompensar el projecte visual d'Anna Soler Horta.

Amb 'Fragments', Soler es proposa posar en relació les fotografies fetes en els escenaris d''Els emigrats', de W.G. Sebald, amb el text de l'escriptor alemany. Soler va traduir l'obra l'any 2001. Des de llavors ha anat pensant un projecte que homenatgi l'escriptor i la seva obra. Vol crear un espai sonor que fusioni fragments del text sebaldià amb altres materials assenyalats al llibre (cançons, sorolls ambientals, diàlegs de pel·lícules...). A partir d'aquesta lectura audiovisual d''Els emigrats', Soler Horta proposa un retorn a uns indrets connotats per la història recent plagada d'infàmia i violència.

Anna Soler Horta ha traduït, a més d''Els emigrats' i 'Austerlitz', de W.G. Sebald, obres d'autors com Arthur Schnitzler, Botho Strauss, Hermann Hesse, Bertolt Brecht, Ingeborg Bachmann i Thomas Bernhard. Actualment és a punt d'aparèixer l'edició catalana d''Infància a Berlin cap al 1900', traduïda per ella.

stats