Cultura 25/07/2017

Luis Fonsi: "Ni se m'ha consultat, ni he autoritzat l'ús o el canvi de la lletra de 'Despacito' per a fins polítics"

El cantant critica durament el govern de Maduro per haver utilitzat el seu hit amb fins propagandístics

Ara
1 min
‘Despacito’: ¿per què enganxa tant?

BarcelonaDe totes les versions que ja s'han fet del hit 'Despacito', segurament la veneçolana feta pels seguidors de Maduro és la que aixecarà més polseguera. Es tracta d'una versió feta per promoure les eleccions a l'Assemblea Nacional Constituent del 30 de juliol i que el mateix president, Nicolás Maduro, ha presentat a la televisió pública veneçolana.

Luis Fonsi, l'autor de la cançó, ha mostrat el seu malestar, a través de Twitter, per l'ús del seu èxit amb fins polítics. Fonsi critica durament que el govern de Maduro aprofiti l'avinentesa per fer propaganda d'un règim que "intenta manipular la voluntat d'un poble que demana a crits la llibertat i un futur millor", segons es pot llegir en la piulada. El cantant diu sentir-se entusiasmat amb les versions de 'Despacito' que es fan arreu del món, però assegura que en cap moment s'ha consultat amb ell o se li ha demanat permís "per canviar la lletra de 'Despacito' per a fins polítics".

'Despacito'' ja és la cançó més reproduïda en 'streaming' de la història, un èxit en desenes de països i la primera cançó llatina a arribar al número 1 de les llistes dels Estats Units des de la 'Macarena'. Maduro aspira també a convertir la seva versió en un èxit i espera que passi "la prova per viralitzar-la".

stats