ART
Cultura 05/03/2012

Desmunten el retaule de la Verge dels Paers per dur-lo al MNAC

La retaule gòtic serà una de les peces destacades de l'exposició temporal del museu 'Catalunya 1400. El gòtic internacional' que es farà durant el mes de juliol

Efe
1 min
El retaule de la Verge dels Paers del segle XV (1451-1454)

LLEIDAEls tècnics del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) han desmuntat aquest dilluns al migdia el retaule de la Verge dels Paers. Es tracta d'una peça gòtica del segle XV que presideix el Saló del Retaule de l'Ajuntament de Lleida, on se celebren els matrimonis civils.

El retaule no es desmuntava des del 1992, quan va ser escollit per exhibir-se en una mostra temporal sobre art medieval en el marc dels Jocs Olímpics de Barcelona. La peça serà una de les obres destacades de l'exposició temporal 'Catalunya 1400. El gòtic internacional', organitzada pel MNAC i que es podrà visitar del 29 de març al 15 de juliol. El gòtic internacional s'inicia a finals del segle XIV i s'allarga fins a mitjans del segle XV, i ha donat alguns dels artistes catalans més rellevants de tots els temps i que ocupen un lloc merescut en la història de l'art europeu, com és el cas de Lluís Borrassà, Rafael Destorrents, Pere Joan i Bernat Martorell.

El responsable de trasllats del MNAC, Lluís Alabern, ha explicat que ha mobilitzat nou persones i que la peça s'ha desmuntat en quatre parts, els tres carrers i la predel·la, a les quals cal sumar el guardapols, el marc perimetral.

stats