LLIBRES
Cultura 09/10/2011

La biografia de Steve Jobs, en català el 28 d'octubre

"No hi ha cap cadàver al meu armari que no pugui sortir a la llum", havia dit el creador d'Apple. El llibre és fruit de 40 entrevistes a Jobs i al seu entorn: familiars, amics, adversaris i col·legues.

Acn
1 min
Steve Jobs, en una imatge d'arxiu / EFE

BarcelonaWalter Isaacson és l'autor de la biografia exclusiva d'Steve Jobs, mort aquest dimecres passat, que Random House Mondadori publicarà internacionalment el pròxim 24 d'octubre i arribarà a l'Estat espanyol quatre dies més tard. La biografia Steve Jobs sortirà al mercat simultàniament en català (Rosa dels Vents) i en castellà (Debate). El mateix dia arriba a l'estat espanyol l'última versió de l'iPhone.

El llibre, escrit per l'exdirector de la revista Time, és fruit de més de quaranta entrevistes al fundador d'Apple i al seu entorn (familiars, amics, adversaris i col·legues). Tot i que Jobs va col·laborar en el llibre, no va demanar cap tipus de control sobre el contingut, ni tan sols fer-ne una lectura abans de la publicació. El cofundador d'Apple no va esquivar cap tema durant les entrevistes i va animar la gent que va col·laborar amb la publicació a parlar amb franquesa.

"He fet moltes coses de les quals no em sento orgullós, com deixar la meva nòvia embarassada als 23 anys i com em vaig comportar llavors, però no hi ha cap cadàver al meu armari que no pugui sortir a la llum".

L'obra que recull la trajectòria vital de Jobs s'havia de llançar al mercat el 21 de novembre però amb la seva mort s'ha avançat al 24 d'octubre, segons informa l'agència Reuters. De fet, el mateix dia de la mort de Jobs, el llibre ja figurava entre els més venuts (en concret, 'els més encarregats') dels Estats Units.

stats