Còmic
Cultura 15/01/2013

Superman i el 'western' protagonitzaran el Saló del Còmic

La cita amb el món de la historieta se celebrarà de l'11 al 14 d'abril a la Fira de Barcelona

Ara
2 min
El Superman de Brian Bolland

BarcelonaEl 'western' serà el protagonista de la principal exposició de la 31a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que se celebrarà de l'11 al 14 d'abril al recinte firal de Montjuïc. "El 'western' és un dels gèneres favorits del còmic", explica Antoni Guiral, comissari de les exposicions del Saló. La mostra inclourà més de 100 originals que reflectiran "els aspectes clàssics del 'western'". El Saló també dedicarà exposicions al 75è aniversari de Superman i als 50 anys de la creació dels X-Men i Els Venjadors.

Carles Santamaria, director del Saló del Còmic, considera que l'edició d'enguany té el repte de mantenir l'èxit de l'any passat, quan es va assolir el rècord d'assistència amb 108.000 visitants. Per fer-ho compta amb un pressupost d'entre 650.000 i 700.000 euros, una quantitat similar a la del 2012. L'aportació de les administracions públiques, encara per confirmar, pot passar del "18% al 13%", segons Santamaria. L'única aportació que no baixa és la de l'Ajuntament de Barcelona. "Busquem altres fórmules de finançament amb més aportació privada", diu el director del Saló. Per primer cop en una dècada, s'apujarà el preu de les entrades, que passarà de 6 a 7 euros (de 4 a 5 la reduïda); tot i així, es manté el preu de l'entrada per a grups escolars en els 2 euros.

El canadenc Guy Delisle, el francès Manu Larcenet, la italiana Lorena Canottiere i l'argentí Liniers són els primers autors confirmats per a aquesta edició, que també tindrà espai per als premiats l'any passat: José Ortiz, José Domingo, Lola Lorente i el 'fanzine' 'Usted'.

El Museu del Còmic, encallat

Ja fa mesos que la construcció del futur Museu del Còmic i la Il·lustració, ubicat a Badalona, està parada, després d'una primera fase de rehabilitació de l'edifici feta amb la inversió de 3 milions d'euros de l'Ajuntament de Badalona. Carles Santamaria ha explicat que des del febrer de l'any passat no s'han tornat a reunir amb el departament de Cultura. "Ens vam reunir amb el conseller Mascarell. Estàvem redefinint el projecte conjuntament amb el Festival de Cinema de Sitges i el GameLab, però no hem tingut cap notícia i la conselleria no ens ha enviat ni el resum de la reunió", diu Santamaria.

Per mirar de desencallar la situació, el 30 de gener Carles Santamaria i Miguel Gallardo es reuniran amb l'alcalde de Badalona. El primer objectiu és crear "l'entitat jurídica que ha de gestionar el museu", i l'opció més idònia és una fundació, ja que permetria entrar-hi tant entitats públiques com privades. "Entenem que hi ha manca de recursos econòmics, però no entenem que hi hagi manca de voluntat", diu Santamaria.

stats