CINEMA
Cultura 01/02/2016

Aconsegueix amb l'ARA ‘El camí més llarg per tornar a casa’, premi Gaudí a la millor pel·lícula

Trobaràs el DVD d'aquest film al quiosc fins al dia 7 de febrer

Ara
2 min
L'equip d''El camí més llarg per tornar a casa', recollint el premi Gaudí a la millor pel·lícula / EFE

BarcelonaPremi Gaudí a la millor pel·lícula: aquest és el guardó aconseguit per l'equip d''El camí més llarg per tornar a casa, un dels debuts més contundents del cinema català dels últims anys i guanyador recent del Sant Jordi a la millor opera prima. Una crua reflexió sobre la pèrdua i el dol que els lectors de l’ARA podran comprar amb el diari fins al 7 de febrer per 9,95 euros. L'equip va agrair ahir, en recollir el premi en la cerimònia, la col·laboració de l'ARA, que va cedir la redacció per rodar-hi una seqüència i que ha participat en l'edició del DVD.

Dirigida per Sergi Pérez, un cineasta format en l’Escac i bregat en la direcció de videoclips per a artistes com Manel, El camí més llarg per tornar a casa -títol d’una cançó de Mishima- segueix un home en estat de ruïna emocional. No coneixem el motiu de la devastació, però intuïm la pèrdua d’una parella. Atrinxerat a casa en un núvol de dolor, el protagonista està obligat a enfrontar-se al món quan descobreix que el gos de la seva dona s’està morint.

Borja Espinosa, un animal ferit

Borja Espinosa encarna el personatge com si fos un animal ferit que cerca amb desesperació la manera de tornar al cau, l’únic lloc on es veu capaç de contenir el dolor.

Borja Espinosa a El camí més llarg per tornar a casa.

La càmera de Pérez el persegueix en aquesta odissea sense por a endinsar-se en els racons més foscos de l’ànima humana, posant en pràctica les lliçons apreses de Michael Haneke i els germans Dardenne.

Una experiència cinematogràfica brutal que es va finançar amb la inversió col·lectiva de treball de l’equip, els estalvis del director i 12.000 euros d’un Verkami. Cinema indie compromès i amb premis.

stats