Cultura 29/09/2016

Xavier Albertí serà director del Teatre Nacional fins al 2021

La Generalitat li renova el contracte per quatre anys més

Laura Serra
1 min
El director teatral Xavier Albertí

BarcelonaCoincidint amb la inauguració de la temporada del Teatre Nacional, aquest dijous al vespre, amb la sarsuela 'L'aplec del Remei', el TNC ha anunciat que s'ha renovat el contracte de Xavier Albertí a la direcció del centre. Això vol dir que Albertí, que acabava contracte l'estiu del 2017, serà el director del TNC fins al 2021.

Xavier Albertí va ser ser escollit en un concurs públic el 2012. Durant un any va compartir direcció amb Sergi Belbel, i el relleu oficial es va fer efectiu el juliol del 2013. Seguint aquesta tònica, el concurs per escollir-ne el relleu s'hauria d'haver fet públic en els últims mesos. En no haver-hi cap moviment, tot feia preveure que la conselleria de Cultura li renovaria la confiança. L'acord s'ha pres en el consell d'administració, s'ha validat en el departament de Santi Vila i ha passat per acord de govern.

La temporada passada el Nacional va tancar amb una ocupació del 91%, 34 punts més que la temporada anterior, que havia estat força difícil. En nombres absoluts, 127.000 espectadors, 22.000 més que la temporada 2014-15. En xifres relatives, tenint en compte la baixada del pressupost i, per tant, de les funcions a disposició, és "una temporada de rècord", segons deia la gerent.

Actualment hi ha dues vacants en el món escènic català: al capdavant del festival Grec i del Mercat de les Flors.

stats