TEATRE
Cultura 28/06/2012

Xavier Albertí: "No vinc al TNC a fer el meu projecte, sinó a servir a les arts escèniques"

El proper director del Nacional cohabitarà un any amb Sergi Belbel, que ha destacat "el seu rigor intel·lectual i la seva saviesa"

Laura Serra
1 min
Xavier Albertí i Sergi Belbel / ACN

BarcelonaEl conseller Ferran Mascarell ha oficialitzat l'elecció de Xavier Albertí com a futur director del TNC –el quart de tota la història del teatre– en una roda de premsa improvisada amb el consell d'administració. Ells són els que han triat el director per davant de les altres tres propostes, que consideraven "interessants i amb virtuts", segons Mascarell. El conseller ha destacat d'Albertí el seu "entusiasme, coneixement i sensibilitat", i li ha desitjat sort.

Xavier Albertí dirigirà el TNC del 2013 al 2017, interval prorrogable a un cinquè any. Durant la temporada 2012-13 tindrà un contracte de programador i podrà planificar la seva primera temporada. Albertí ha tingut les primeres paraules per als seus 'rivals', a qui ha dit que el TNC serà casa seva. També ha destacat que posarà la seva vocació de servei al TNC: "No vinc a fer el meu projecte escènic, sinó a servir a les arts escèniques", ha dit. No ha volgut resumir el seu projecte de 300 pàgines, encara, ho farà en els propers dies, però ha dit que ha sigut un plaer poder ordenar les idees de tota una vida dedicada al teatre.

Mascarell ha dit que el director treballarà amb "llibertat absoluta", com ha fet Sergi Belbel, i espera que ho faci "amb el pressupost que necessiti". El conseller també ha volgut destacar la feina de Belbel i de tot l'equip del TNC durant els darrers set anys.

stats