Economia 13/03/2014

Amazon estudia obrir un centre logístic a Catalunya

El centre estaria ubicat al Prat de Llobregat i seria el segon de la companyia a l'Estat

Ara
1 min
Un centre logístic d'Amazon

BarcelonaAmazon, el gegant de la distribució per internet, estudia obrir un centre logístic a Catalunya, al Prat de Llobregat. L'operació per ubicar aquest centre al Prat està pràcticament tancada i es podria anunciar en qüestió de dies, segons han confirmat a l'ARA fonts coneixedores de l'operació. La companyia ha afirmat que "Amazon no comenta rumors i especulacions".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El de Barcelona seria el segon centre logístic d'Amazon a Espanya, després que el 2012 la multinacional nord-americana obrís el primer, a San Fernando de Henares (Madrid). Aquest centre ocupa actualment unes 250 persones i té una superfície de 32.000 metres quadrats.

Amazon, amb seu central a Seattle, té una vintena de centres logístics a Europa. A la majoria de països on opera té més d'un centre logístic. De fet, el director general d'Amazon a Espanya, François Nuyts, en una entrevista a l'ARA al desembre, va obrir la porta a noves obertures de centres logístics a l'Estat: "Si veus França o Alemanya o el Regne Unit com a exemple, probablement sí que necessitarem més centres logístics".

El gegant del comerç electrònic ha rebut crítiques de llibreters i petits botiguers per la seva agressiva estratègia de preus. El creixement de l'empresa s'ha demostrat imparable des que va arribar a Espanya, i ja controla més del 40% de la quota de mercat de llibre digital.

stats