Indústria

Silence podrà ocupar el seu lloc als terrenys de Nissan a la Zona Franca al juliol

El concurs per a la resta d'espais que ocupava la japonesa es publicarà a partir del 15 de juny

ARA
2 min
La fabrica de Nissan a la zona franca

BarcelonaEl fabricant de motocicletes elèctriques Silence podrà comptar des del mes de juliol amb la parcel·la assignada a l'antiga planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona per arrencar el seu nou projecte industrial. La taula de reindustrialització de la japonesa –formada pel govern espanyol, la Generalitat, la multinacional automobilística i els sindicats– va acordar en la seva última reunió, celebrada ahir, adjudicar directament a Silence aquest espai, on es preveu que es pugui instal·lar en menys de dos mesos, segons van explicar fonts d'aquest òrgan a Efe. Es tracta d'una superfície d'uns 60.000 metres quadrats dels més de mig milió que ocupava Nissan, que l'empresa de motos farà servir per ampliar la capacitat de producció i assemblar un nou vehicle elèctric de dues places.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La reunió també va servir per adjudicar de manera directa l'espai que ocuparà el Centre Tècnic de Nissan a Barcelona, segons un comunicat de la taula enviat aquest dimarts. En les pròximes setmanes els membres de la taula formalitzaran els contractes de lloguer d'aquestes dues parcel·les amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona per donar l'impuls definitiu als seus projectes. La institució, que ha contractat el bufet d'advocats de Roca Junyent, accelerarà la finalització del plec de condicions per licitar el concurs públic de gestió de la resta dels terrenys, que es vol engegar durant la segona quinzena de juny.

Amb aquest calendari no serà fins a mitjans de setembre que es coneixerà el nom de l'operador que gestionarà els terrenys, en què s'integraran els projectes del hub d'electromobilitat i de Silence, així com un operador logístic encara no concretat. El secretari general d'Indústria, Raül Blanco, ha destacat "el consens assolit fruit del treball continuat de molts mesos" i s'ha compromès a avançar "amb la màxima celeritat" perquè es compleixi el calendari acordat.

Els sindicats volen celeritat

En un altre comunicat, els sindicats de Nissan han reclamat aquest dimarts al Consorci i a Nissan la "màxima celeritat" per resoldre els assumptes pendents perquè pugui reprendre's com més aviat millor l'activitat industrial a la Zona Franca. "No podem permetre continuar allargant la presa de decisions i les reunions en què uns es passen la culpa als altres, i en què al final els únics damnificats som els treballadors, que continuem esgotant la nostra prestació de desocupació", diuen.

stats