Economia 07/05/2018

Barcelona va liderar el rànquing mundial de congressos el 2017

La capital catalana va acollir 195 reunions

Ara
2 min
La Fira de Barcelona s’acaba d’adjudicar la gestió del nou recinte firal de Qatar i cada cop serà “una fira més global”, segons Cordón.

BarcelonaBarcelona va ser l'any 2017 la ciutat líder del món en congressos i reunions, segons el baròmetre que ha publicat aquest dilluns l’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA, per les seves sigles en anglès). Tot i la situació política, Barcelona va ser la seu d’un total de 195 esdeveniments.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La capital catalana va liderar el rànquing, per davant de París i Viena, que van acollir un total de 190 esdeveniments cadascuna. Barcelona no ocupava el primer lloc del rànquing des de l'any 2004 –l'any del Fòrum de les Cultures–, tot i que en els últims anys sempre se situava en les primeres posicions.

Al rànquing del 2017 fet públic aquest dilluns per la ICCA, després de Barcelona, París i Viena se situen Berlín (185 reunions), Londres (177), Singapur (160) i Madrid (153). Per països, els Estats Units encapçalen la llista amb 941 congressos, seguits d’Alemanya (682) i el Regne Unit (592). Espanya ocupa la quarta posició amb 564 esdeveniments, i ha pujat respecte a la cinquena plaça que tenia el 2016, quan va acollir 533 congressos.

Turisme de Barcelona ja va avançar fa uns dies que el 2017 ha sigut el millor de la història en turisme de congressos i reunions per a la ciutat, i va assenyalar que Barcelona va obtenir l'any passat l'impacte econòmic més alt des del 2001, amb 1.851 milions d'euros, segons va explicar el director del programa Barcelona Convention Bureau (BCB), Christoph Tessmar.

El director de negoci extern de Fira de Barcelona, Pere Camprubí, ha destacat que els organitzadors "estiguin apostant per la ciutat a l'hora dur a terme els seus congressos" i ha destacat el paper que juga la institució firal, no només pel nombre d’esdeveniments que acull als seus recintes de Gran Via i Montjuïc, sinó sobretot per la importància que tenen i la quantitat d’assistents que s'hi apleguen.

Durant el 2017, Fira de Barcelona va acollir els congressos europeus de cardiologia (que va aplegar 30.000 professionals d’alta qualificació) i el de gastroenterologia (UEG Week), així com el d’ICHNO (càncer de coll i cap), SEBBN (bioquímica i biologia molecular), ESMRMB (ressonància magnètica) i EBA (cremats), entre d'altres. En l’àmbit tecnològic hi figuren les convencions SAP, Atlassian i VM World, així com World Routes, de trànsit aeri, i la reunió anual de la INTA (associació de marques).

El congressos continuaran el 2018 amb esdeveniments com els organitzats per les companyies Cisco, VM Ware, SAP i Atlassian, així com el Congrés Mundial d’Oftalmologia (WOC), les trobades de les associacions europees d’ortopèdia i traumatologia (EFORT), de ritme cardíac (EHRA) i de vesícules extracel·lulars (ISEV), entre d’altres.

stats