Economia 07/06/2015

BBVA convoca els sindicats de CatalunyaCaixa per abordar la retallada de plantilla

El banc preveu reduir un 20% les sucursals i els efectius a Catalunya, la qual cosa equival a prescindir de 1.755 persones

Europa Press
1 min
El pla aprovat per la Comissió Europea farà que els propietaris de preferents acabin controlant entre el 10% i el 40% del capital de CatalunyaCaixa.

BarcelonaBBVA ha convocat el proper dimecres als representants de la plantilla de CatalunyaCaixa per abordar la reestructuració del grup a Catalunya després de l'adquisició de l'antiga caixa catalana, han informat a Europa Press fonts sindicals.

No s'ha concretat l'ordre del dia, però els sindicats auguren la constitució de la taula de negociació, i només estan convocats els representants laborals de CatalunyaCaixa, encara que podria acudir algun representant de la plantilla de BBVA com a observador.

BBVA preveu la retallada del 20% en sucursals i plantilla a Catalunya després d'adquirir CatalunyaCaixa, i l'anterior conseller delegat del banc, Ángel Cano, va dibuixar a l'abril un horitzó de tres anys, encara que la intenció actual seria agilitzar el procés, segons els sindicats.

En la presentació de resultats del primer trimestre del BBVA el 29 d'abril, Cano va anticipar que l'entitat tancaria 285 oficines fins al 2017 de la xarxa de Catalunya, fet que suposa un 20%, el mateix percentatge en què preveia ajustar la plantilla a la regió --cosa que equival a unes 1.755 persones--, després de la integració de CatalunyaCaixa.

L'ajust a Catalunya s'aplicarà a sucursals i personal tant de BBVA com de CatalunyaCaixa, que sumen una xarxa de 1.367 oficines (639 de BBVA i 728 de CX) i 8.777 empleats (4.391 a BBVA i 4.386 a CX) a la comunitat autònoma, segons dades de l'entitat financera.

BBVA va estimar a l'abril un cost d'uns 450 milions d'euros de la reestructuració d'oficines i plantilla a Catalunya, dels quals es carregarien uns 200 milions al compte de resultats en els pròxims tres anys, amb 50 milions addicionals en els últims trimestres d'aquest exercici.

stats