Economia 28/02/2019

Cellnex ampliarà capital en 1.200 milions per finançar el seu creixement

La companyia d'antenes de telefonia mòbil emetrà 66,9 milions de noves accions

Ara
2 min
El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez / CRISTINA CALDERER

BarcelonaCellnex ampliarà capital en 1.200 milions d'euros per reforçar els seus recursos propis i finançar la seva expansió, segons ha informat la companyia d'antenes de telefonia mòbil aquest dijous en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Cellnex, participada per la família Benetton, emetrà 67 milions d'accions a 17,89 euros cadascuna, un preu que implica un descompte del 24,4% respecte al de 23,66 euros per títol al qual l'empresa va tancar la sessió de borsa d'aquest dimecres.

En el marc de l'operació, Benetton i els seus socis a Cellnex (Adia i GIC) injectaran els 358 milions d'euros que és els que els correspon segons les participacions que tenen en el capital de la firma (29,9%) i CriteriaCaixa, que té un 6% de les participacions, hi aportarà 72 milions d'euros.

L'ampliació arriba sis dies després que en la presentació dels resultats anuals de Cellnex, el conseller delegat de la companyia, Tobías Martínez, no tanqués la porta a una ampliació de capital, tot i que va afegir que demanar-li diners a l'accionista era l'"últim recurs".

Pròximes operacions

Fonts de Cellnex han explicat a Efe que la companyia estava analitzant diverses operacions que podrien concretar-se els pròxims mesos. "Reforçar els recursos propis de la companyia permetrà comptar amb més fortalesa per finançar aquest creixement, i alhora s'analitzen noves oportunitats", ha assegurat el conseller delegat de la companyia, Tobías Martínez, en un comunicat. Martínez ha afegit que analitzava opcions de creixement "en pràcticament tots els mercats" en què era present.

Des de la seva constitució i sortida a borsa el 2015, llavors com a filial d'Abertis, Cellnex ha executat inversions per uns 4.000 milions per aconseguir 21.500 antenes de telefonia que, sumades a les que ja tenien, arriben a una cartera total de 29.000 instal·lacions d'aquesta mena repartides per sis països d'Europa.

stats