Economia 09/11/2018

Cellnex registra unes pèrdues de 26 milions d'euros fins al setembre

L'empresa atribueix els resultats a l'augment de les amortitzacions i dels costos financers

Albert Cadanet
2 min
El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez.

BarcelonaL'operador d'infraestructures de telecomunicacions Cellnex ha registrat unes pèrdues de 26 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any. La xifra contrasta amb els resultats de l'exercici anterior, quan la companyia va guanyar 29 milions d'euros.

Segons un document presentat pel grup a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), les pèrdues d'aquest any responen a un augment de les amortitzacions, que han crescut un 19% respecte al curs anterior, i també a un encariment dels costos financers, en aquest cas del 42% a nivell interanual.

L'empresa, que va traslladar la seu de Barcelona a Madrid després del referèndum de l'1-O, també va haver de fer front a un cost de 55 milions entre el gener i el març per fer front a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va afectar Retevisión i Tradia, dues de les seves filials.

Una bona prova del pes que han tingut les amortitzacions i els costos financers sobre els resultats el mostra l'ebitda (resultat abans d'impostos, interessos, amortitzacions i altres). En aquesta partida, Cellnex ha incrementat els registres de l'any passat: l'ha elevat un 19% fins als 439 milions d'euros. Els ingressos de l'operador d'infraestructures també han augmentat un 15% fins al setembre, i han arribat als 665 milions d'euros.

Satisfacció pels resultats

A través del mateix comunicat emès a la CNMV, el conseller delegat de la firma, Tobías Martínez, ha assenyalat que "les dades acumulades en els nou primers mesos segueixen mostrant creixements de dos dígits que reflecteixen un perímetre que continua augmentant arran de les diverses operacions executades al llarg del 2017 i el 2018". Entre elles, destaquen la compra de diferents torres de telecomunicacions en països com França, Suïssa o Itàlia.

Finalment, el consell d'administració de Cellnex també ha acordat repartir un dividend de 0,0535 euros per acció de cara a aquest mateix mes de novembre.

stats