Economia 01/12/2016

Cellnex amplia la seva cartera a França amb 270 torres per 67 milions

La companyia de telecomunicacions tanca la segona fase de l'acord amb l'operador Bouygues Telecom i ja suma 500 torres al país veí

Ara
1 min
Francisco Reynés, vicepresident  d’Abertis, i Tobías Martínez, conseller delegat de Cellnex, ahir.

BarcelonaCellnex Telecom ha tancat la segona fase de l'acord amb l'operador Bouygues Telecom y ha incorporat a la seva cartera 270 torres a França, després d'invertir 67 milions d'euros, segons ha informat aquest dijous l'antiga filial de telecomunicacions d'Abertis. Les dues empreses van firmar un acord el juliol pel qual la companyia que presideix Francisco Reynés va incorporar el setembre 230 torres, a les quals se sumen 270 noves torres.

D'aquesta manera, Cellnex ha invertit un total de 147 milions (80 en la primera fase i 67 en la segona) per fer-se amb un total de 500 torres de Bouygues Telecom a França. Aquesta infraestructura aportarà uns ingressos al voltant dels 13 milions d'euros en el primer any, incloent-hi els serveis a altres clients.

Els dos lots passaran a integrar-se a Cellnex, que obre una via de col·laboració a llarg termini amb Bouygues Telecom, un dels principals operadors de telefonia mòbil a França. A més, la compra també inclou un contracte de prestació de serveis a l'empresa francesa per un període de 20 anys.

Cellnex Telecom va obtenir un benefici net de 35 milions d'euros en els primers nou mesos de l'any, un 84,2% més que en el mateix període del 2015, quan van guanyar 19 milions d'euros. La companyia va facturar uns ingressos de 520 milions l'any passat, un 15% més. L'empresa preveu que l'exercici del 2016 sigui continuista i consolidar un Ebitda –el resultat abans d'interessos, impostos, amortitzacions i depreciacions– de 280 milions d'euros.

stats