Economia 28/10/2016

Cellnex guanya 35 milions fins al setembre, gairebé el doble que l'any passat

Els ingressos de l'antiga filial de telecomunicacions d'Abertis van créixer un 15%, fins als 520 milions d'euros

Ara
2 min
Francisco Reynés, vicepresident  d’Abertis, i Tobías Martínez, conseller delegat de Cellnex, ahir.

BarcelonaCellnex Telecom va guanyar 35 milions d'euros en els primers 9 mesos d'aquest any, gairebé el doble que els 19 milions registrats en el mateix període del 2015, segons ha informat aquest divendres l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Fins al setembre, els ingressos de l'antiga filial de telecomunicacions d'Abertis van assolir 520 milions d'euros, un 15% més, i el resultat brut d'explotació (ebitda) es va situar en 208 milions, després de créixer un 18%. Els resultats dels 9 primers mesos integren CommsCon a Itàlia i els 261 emplaçaments que la companyia va adquirir a Protelindo a Holanda. A més, les torres adquirides a Bouygues Telecom a França s'incorporen des del 16 de setembre, mentre que Shere Group s'integrarà a partir del quart trimestre d'aquest exercici.

Per línies de negoci, les infraestructures per a telefonia mòbil van aportar un 54% dels ingressos, amb 281 milions d'euros; l'activitat en el sector de xarxes de difusió audiovisual va aportar un 33% dels ingressos, amb 174 milions, mentre que el negoci de les xarxes de seguretat i emergència i solucions per a la gestió intel·ligent d'infraestructura urbana hi va contribuir amb el 13% restant, amb 65 milions.

Al tancament del setembre, la companyia comptava amb un total de 15.633 emplaçaments, dels quals 7.729 es troben a Itàlia, 7.413 a Espanya, 261 a Holanda i 230 a França. A més, a aquests s'hi sumen els 1.028 nodes gestionats per CommsCon a Itàlia.

Les inversions durant els 9 primers mesos de l'any van arribar als 250 milions d'euros, dels quals 19 milions corresponen a la compra de CommsCon, 109 milions destinats a la compra dels emplaçaments de Protelindo a Holanda i 80 milions, a les primeres 230 torres de Bouygues Telecom a França. També es van destinar 42 milions d'euros al manteniment de la capacitat instal·lada i a inversions vinculades a generació de nous ingressos.

Així doncs, el deute net de Cellnex va créixer fins als 1.035 milions d'euros, respecte als 927 milions de finals del 2015. Després del tancament de l'adquisició de Shere Group, ja al mes d'octubre, la companyia compta amb un accés a liquiditat immediata de més de 700 milions d'euros.

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha valorat de manera positiva aquests resultats marcats per la "consistència" i la millora dels principals indicadors. D'altra banda, el president de Cellnex, Francisco Reynés, ha destacat "la coherència d'uns resultats que, des de la sortida a borsa de la companyia, vénen confirmant les expectatives del mercat".

stats