Economia 08/10/2017

Abertis i Cellnex també treuen la seu de Catalunya

El gestor d'infraestructures i el de telecomunicacions culminen l'adeu de les empreses de La Caixa

Ara
1 min
El conseller delegat d'Abertis, Francisco Reynés, en companyia del seu president, Salvador Alemany.

BarcelonaAbertis ha convocat una reunió extraordinària del consell d'administració per a primera hora d'aquest dilluns a la tarda amb la intenció d'aprovar el trasllat de la seu social de Barcelona davant la incertesa política dels últims dies, segons ha sabut Europa Press.

Les oficines de la companyia que dirigeix Francisco Reynés al passeig de la Castellana de Madrid es perfilen com a nou domicili social de l'entitat.

Abertis se suma així a la llista de companyies en què participa el grup La Caixa –presidit per Isidre Fainé– que en els últims dies han optat per sortir de Catalunya. Divendres ho van fer Gas Natural i CaixaBank, i aquest dissabte la Fundació, Criteria i Agbar. Dijous s'havia avançat a fer-ho el Banc Sabadell. El grup de l'estrella és el primer accionista d'Abertis, amb més d'un 22% de participació.

La decisió arriba coincidint amb la llum verda de la Comissió Nacional del Mercat de Valors a l'opa que el grup italià Atlantia ha llançat sobre Abertis.

Cellnex, la següent

Pel que fa al gestor d'infraestructures de comunicació Cellnex, segons TV3 prendrà la mateixa decisió en els pròxims dies. L'empresa, que té Abertis com a primer accionista, segurament també es veurà arrossegada a un canvi de seu, tot i que la companyia no ha confirmat a l'ARA que hi hagi cap consell previst per prendre aquesta decisió.

L'empresa que dirigeix Tobías Martínez completaria així l'adeu de totes les empreses en què participa La Caixa que són al selectiu Íbex-35. Entre les que no hi són, el grup que presideix Fainé només ha mantingut, per ara, Saba.

stats