Economia 10/08/2017

Coca-Cola European Partners duplica el seu benefici fins als 445 M€ el primer semestre

L'empresa també ha anunciat que pagarà un dividend trimestral de 0,21 euros per acció

Ara
2 min
La catalana Sol Daurella (al centre) presidirà Coca-Cola European Partners.

BarcelonaCoca-Cola European Partners va guanyar 445 milions d'euros durant el primer semestre del 2017. Aquesta xifra suposa multiplicar per més de dos els beneficis registrats durant el mateix període de l'any anterior (concretament han crescut un 112%). L'embotelladora també ha anunciat aquest dijous que pagarà un dividend trimestral de 0,21 euros per cada acció. El pagament es farà efectiu el pròxim 11 de setembre, com ha informat la mateixa empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant aquests sis mesos d'any, la facturació de la companyia també ha crescut en comparació amb l'últim primer semestre. Dins d'aquest període, la firma presidida per Sol Daurella va registrar uns ingressos per valor de 5.436 milions d'euros, un 54% més que el 2016. Aquest augment es deu a la integració dels negocis d'Espanya i Alemanya, que es va efectuar l'any passat. El 2016 aquesta operació va fer augmentar les despeses operatives de manera considerable.

Les dades d'aquest primer semestre s'acosten al benefici total que es va registrar al llarg de l'any passat. El 2016, Coca-Cola European Partners va guanyar 549 milions d'euros. De fet, la companyia ha revisat a l'alça les previsions de creixement per al total d'aquest exercici.

Segons el conseller delegat de l'embotelladora, Damian Gammell, aquests resultats s'expliquen, sobretot, per "un segon trimestre molt sòlid". El mateix Gammell ha afegit que l'objectiu actual de la companyia es basa a "generar valor a llarg termini per als accionistes".

La Península millora els resultats

A la zona de la península Ibèrica, els ingressos de l'embotelladora durant el segon trimestre van créixer fins a un 8,5% respecte al segon trimestre de l'any anterior. La firma atribueix aquesta millora de resultats a un "fort creixement" de la Coca-Cola Zero i de les begudes carbonatades amb diferents gustos.

La nota negativa es troba al Regne Unit, on els ingressos han disminuït un 0,5% aquest segon trimestre. El motiu d'aquesta lleu davallada al mercat britànic es deu a la caiguda del valor de la lliura esterlina (quasi un 9%) davant de l'euro.

stats