Economia 26/09/2021

Crèdit Andorrà compra Vall Banc, l'entitat nascuda de la intervenció del BPA

L'entitat de Maria Reig assegura que amb la compra "consolida el seu lideratge" al mercat andorrà

AGÈNCIES
1 min
Seu social de Crèdit Andorrà, al centre d'Andorra La Vella.

Crèdit Andorrà ha tancat un acord per comprar Vall Banc, l'entitat nascuda després del sanejament de la Banca Privada d'Andorra (BPA), que va ser intervinguda el 2015 i que el 2016 va adquirir el fons nord-americà JC Flowers. Crèdit Andorrà està controlat per l'empresària Maria Reig.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'operació es finançarà íntegrament amb fons propis (és a dir, que al grup no li caldrà endeutar-se per fer la compra), segons ha informat l'entitat bancària en un comunicat aquest diumenge. L'import no s'ha fet públic.

La integració de les dues entitats arriba poc després que MoraBanc adquirís la divisió del Banc Sabadell d'Andorra.

Amb aquesta adquisició, Crèdit Andorrà "consolida el seu lideratge al mercat andorrà", segons el comunicat. L'operació està subjecta a l'obtenció de les autoritzacions dels supervisors corresponents.

Crèdit Andorra també augmenta "les capacitats en l'àmbit de la banca privada, un segment clau de negoci de Crèdit Andorrà Financial Group i en el qual Vall Banc s'ha especialitzat", i reforça el lideratge en banca comercial, en què ha mantingut prop del 50% de quota de mercat en el segment de particulars i gairebé del 70% en el d'empreses. 

Per al conseller executiu i director general del Grup Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, l'operació permet consolidar el model de negoci de l'entitat i "contribuir al desenvolupament econòmic" dels seus accionistes, clients i treballadors. 

En aquest sentit, l'operació també permetrà "reforçar les capacitats del grup mitjançant la integració del capital humà de les dues entitats, i en resultarà un grup més sòlid i global" que permetrà un desenvolupament professional amb més recorregut.

stats