Mercat de fitxatges
Economia Directius 08/06/2023

L'aeroport del Prat estrena directora

Pronovias fitxa un nou conseller delegat mentre Gortázar guanya poder a CaixaBank

3 min
Avions a les pistes de l’aeroport del Prat.

BarcelonaLa setmana començava amb l'anunci del relleu al capdavant de la històrica paperera catalana Miquel y Costas: el president, Jordi Mercader Miró, ha decidit no optar al càrrec en la renovació de cadires prevista a la junta d'accionistes del 22 de juny i el seu fill i actual vicepresident, Jordi Mercader Barata, optarà al màxim càrrec executiu. A aquesta remodelació s'hi suma la incorporació al consell d'administració de Teresa Busto del Castillo i l'exministre Narcís Serra com a consellers independents, en substitució de Joaquim Coello i Kim Faura. També hi ha hagut novetats a CaixaBank, a Pronovias i a l'aeroport del Prat.

Aena fitxa Eva Valenzuela per dirigir l'aeroport del Prat

Eva Valenzuela serà la nova directora de l'aeroport del Prat en substitució de Sonia Corrochano, que passarà a ser directora de planificació aeroportuària i control regulador de la direcció general d'aeroports d'Aena. La notícia esclatava en plenes jornades del Cercle d'Economia, celebrades la setmana passada a Barcelona, amb la presència, entre molts altres, del president i conseller delegat d'Aena, Maurici Lucena, que va evitar fer valoracions. Així doncs, Valenzuela torna a Aena, on va tenir diverses responsabilitats als aeroports de Palma i de Menorca fins que el 2020 va deixar la companyia i es va incorporar com a directora d'operacions al grup francès ADP, que gestiona alguns aeroports a París. Pel que fa a Corrochano, treballa a l'aeroport de Barcelona des del 2007 i n'ocupa la direcció des del 2012.

La fins ara directora del Prat, Sonia Corrochano, en una imatge d'arxiu.

Gonzalo Gortázar, nou president no executiu de CaixaBank Payments & Consumer

El conseller delegat de CaixaBank ha assumit la presidència no executiva de CaixaBank Payments & Consumer, segons es va publicar la setmana al Butlletí Oficial del Registre Mercantil (Borme), que també recull el nomenament de Jordi Nicolau com a conseller delegat de la filial de pagaments i finançament al consum de CaixaBank. D'aquesta manera s'oficialitzen els canvis que es van saber al gener, quan el banc va anunciar la sortida de Juan Antonio Alcaraz, a qui Gortázar substitueix en el càrrec. El banc va aprofitar la sortida d'Alcaraz per reorganitzar l'estructura i va repartir els negocis que fins aquell moment aglutinava el directiu entre tres directius: Jaume Masana passava a ser el nou director de negoci, Maria Vicens assumia el càrrec de directora de Transformació Digital i Advanced Analytics i Jordi Nicolau passava a responsabilitzar-se de Payments & Consumer.

Gonzalo Gortázar

Marc Calabia, nou conseller delegat de Pronovias

El grup Pronovias estrenarà conseller delegat a partir de l'1 de setembre. Serà Marc Calabia Gibert, que fins ara ocupava el càrrec de director general de la marca de roba Springfield, del grup Tendam. Calabia substituirà l'actual consellera delegada, Amandine Ohayon, que ha decidit començar una nova etapa professional. Fins al moment d'incorporació de Calabia, serà Clement Kwan, assessor de l'empresa, qui assumirà el càrrec de conseller delegat en funcions. Calabia fa vint-i-cinc anys que ocupa càrrecs de direcció al sector de la moda i el retail en empreses com Desigual, Levi Strauss i The Body Shop, de L'Oréal. Alhora, a l'equip directiu de Pronovias també hi entrarà, a partir de l'1 de juliol, María Muntaner (Thinking Mu) com a directora de màrqueting i Gemma Ruiz com a directora de producte i marxandatge.

Jordi Guerrero, nou director general de Cilsa

El consell d’administració de Cilsa, societat que gestiona la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL Port) del Port de Barcelona, ha nomenat Jordi Guerrero nou director general de l’entitat. Guerrero ocupa així el càrrec que va deixar vacant l'anterior director, Alfonso Martínez, l’any 2022. Guerrero, llicenciat en dret a la Universitat Abat Oliba CEU i la Universitat de Barcelona, es va incorporar a Cilsa l’any 2021 com a responsable de serveis jurídics i el 2022 en va assumir també la gestió comercial.

stats