Mercat de fitxatges
Economia Directius 25/05/2023

L'exministre Narcís Serra torna al món privat

FemCat es reforça amb un antic alt càrrec de la Generalitat i Teleco.cat estrena nova junta directiva

3 min
Narcís Serra  a un ataula rodona en una imatge d'arxiu

BarcelonaPocs dies abans de les eleccions municipals, i pendents de veure com es mouran les fitxes per liderar els municipis catalans els propers quatre anys, alguns excàrrecs públics troben el seu lloc a la privada. D'una banda, l'exministre de Defensa i exvicepresident espanyol Narcís Serra entra al consell de la paperera catalana Miquel y Costas; de l'altra, FemCat fitxa l'ex directora general d'Acció Exterior de la Generalitat Muntsa Vilalta com a nova directora general de l'associació.

Narcís Serra entra al consell de Miquel y Costas

L'exministre i exvicepresident del govern espanyol Narcís Serra entrarà com a conseller independent al consell d'administració de la paperera catalana Miquel y Costas, que també preveu incorporar María Teresa Busto del Castillo, que compta amb una llarga trajectòria professional a Airbus. Aquests dos nous consellers substituiran Joaquim Coello i Kim Faura. Narcís Serra va ser membre fundador del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), alcalde de Barcelona entre el 1979 i el 1982, ministre de Defensa fins al 1991 i més tard vicepresident del govern espanyol durant l'època de Felipe González. Serra també va ser nomenat president de Caixa Catalunya el 2005 i va viure des d'aquell càrrec els seus temps més convulsos.

FemCat fitxa Muntsa Vilalta com a nova directora general de la patronal

L'exdirectora general d'Acció Exterior a la Generalitat Muntsa Vilalta serà la nova directora general de Femcat. Vilalta substituirà en el càrrec Teresa Navarro, que hi renuncia per embarcar-se en un nou projecte d'energies renovables, segons ha explicat a l'ARA. El relleu es farà efectiu a partir de l'1 de juny. Muntsa Vilalta ha desenvolupat la seva trajectòria professional en l’àmbit de l’empresa, com a sòcia de Consultors de Marketing Systems i fundadora de l’empresa FACTO Estrategia. Ha estat també directora general a Comertia i subdirectora general a l'Amec. També ha ocupat els càrrecs de directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya (2016-2021) i de directora general d’Acció Exterior (2021-2022).

Telecos.cat estrena nova junta directiva

La candidatura encapçalada per l'enginyer Gonçal Bonhomme liderarà els propers quatre anys l'Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat). Aquesta llista va ser l'única presentada per liderar l'associació. D'aquesta manera, Bonhomme pren el relleu de Pedro Linares, que ha liderat el col·lectiu durant els darrers vuit anys, i el vicepresident serà Albert Sitjà. Bonhomme és enginyer de telecomunicacions per l’ETSETB de la UPC, MBA per Esade i PDCC per Iese. Té una llarga trajectòria professional de prop de 20 anys al grup Telefónica, on, entre d’altres, va desenvolupar el Pla Fotó de Barcelona i va coordinar el Llibre blanc de les telecomunicacions de Catalunya. Posteriorment, es va incorporar al grup France Telecom, on ha treballat més de 16 anys.

Rodrigo Bonilla, nou director general d'Esteve a Espanya

La farmacèutica Esteve ha fitxat Rodrigo Bonilla per ser el nou director general de la filial d'Esteve a Espanya. Bonilla compta amb una llarga trajectòria al sector farmacèutic, i fins ara treballava a Novartis, al departament d'oncologia, empresa de la qual ha format part durant més de set anys, amb càrrecs de responsabilitat a les delegacions dels Països Baixos, el Brasil i Colòmbia. Prèviament, va passar per Astellas Farmas, GlaxoSmithKline i Abbot, entre d'altres.

Marisa Manzano, nova directora de desenvolupament de negoci a Adsmurai

Adsmurai, companyia tecnològica especialitzada en estratègia, optimització i mesura de campanyes de màrqueting digital, ha fitxat Marisa Manzano com a directora de desenvolupament de negoci, com a part de la seva estratègia de creixement i consolidació a Madrid. Manzano compta amb més de 25 anys d'experiència al mercat publicitari i una trajectòria consolidada al sector tecnològic i el màrqueting digital. Després del seu pas per companyies com Microsoft, Disney o RBA, l'exdirectora comercial de Facebook Espanya (2016-2021) es va unir a Prisa Media el 2021 com a directora general comercial per impulsar la digitalització del grup.

Andreu Galindo, nou director general d'Aigua Sant Aniol

Aigua Sant Aniol ha nomenat Andreu Galindo nou director general de la marca. Galindo era fins ara el director general de Fedishoreca, la federació de distribuidors d'horeca, i d'Adiscat. Galindo compta amb una llarga trajectòria principalment en direcció comercial, en empreses com Danone, Aigua Font Vella i Grup Codorníu.

stats