Economia 10/02/2015

Montoro "estudia" accions legals contra el banc HSBC per saber si ha ajudat ciutadans espanyols a cometre frau

El ministre d'Hisenda diu que busca determinar "el grau de participació i responsabilitat del banc, els seus directius i treballadors"

Acn
1 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha anunciat aquest dimarts que ha encarregat l'estudi de possibles accions legals contra l'entitat bancària suïssa HSBC "per la seva participació en la comissió de frau fiscal, blanqueig i altres fets il·lícits comesos per residents espanyols".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Montoro, aquest estudi comptarà amb la participació de l'Advocacia General de l'Estat i l'Agència Tributària i vol "determinar el grau de participació i responsabilitat del banc, dels seus directius i treballadors, sense excloure la participació d'altres entitats tant espanyoles com estrangeres en la comissió" d'aquests delictes.

El ministre ha fet aquestes manifestacions des del Senat després que aquest dilluns s'hagi publicat una nova entrega de la llista de persones que tenien comptes a una filial del banc HSBC, que hauria ajudat els seus clients a evadir impostos. Segons el llistat que s'ha fet públic, prop de 4.000 comptes de clients espanyols tenien a l'entitat 1.800 milions d'euros. Bèlgica ja ha anunciat que es planteja emetre una ordre de detenció contra directius de l'HSBC. Segons Montoro, l'Estat "col·laborarà amb altres estats afectats que ja han anunciat les seves reclamacions legals pertinents". "Això és lluitar contra la corrupció", ha sentenciat.

stats