Economia 09/02/2015

Els espanyols de la llista Falciani, entre els quals, Botín i Fernando Alonso, tenien 1.800 milions a Suïssa

A la llista apareix l'empresari català, ara empresonat, José Mestre

Ara
1 min
Una imatge de la seu central del banc britànic HSBC, el més gran d'Europa, a Ciutat de Mèxic.

BarcelonaEls ciutadans espanyols que surten a la llista Falciani amb dipòsits opacs al HSBC de Ginebra (Suïssa) tenien uns 1.800 milions d'euros. Entre els que surten a la llista hi ha el banquer que era president del Santander, Emilio Botín, que va morir el 2014, o el pilot de Fórmula 1 Fernando Alonso, que va tenir la residència fiscal un temps a Suïssa, publica El Confidencial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons explica aquest mitjà, que forma part del grup internacional que ha publicat en exclusiva aquesta informació amb altres mitjans com 'The Guardian' o 'Le Monde', Emilio Botín no només tenia uns 2.000 milions d'euros amagats a Suïssa, sinó que va fer servir un entramat de societats al Panamà i les illes Verges per amagar qui hi havia al darrere dels seus comptes.

Entre els noms que surten a la llista hi ha el de l'empresari portuari de Barcelona José Mestre, actualment condemnat a 12 anys de presó per haver introduït 168 quilos de cocaïna en un contenidor. També surt a la llista el futbolista uruguaià Diego Forlán, que ha jugat a la lliga espanyola.

Patrimonis opacs

Mitjans internacionals com 'Le Monde' i 'The Guardian' obren avui edició amb les novetats de l'anàlisi de les dades que l'exempleat de la delegació del banc britànic HSBC a Ginebra, Hervé Falciani, va facilitar a les autoritats fiscals franceses el 2009. Es tracta de les fitxes de 2.700 persones i estan referides al període 2005-2007. Aquests mitjans donen detalls sobre els mètodes que totes feien servir per ocultar els diners al fisc.

stats