Salut
Economia 30/08/2022

De Barcelona a Escandinàvia: el nou gegant de les pròtesis dentals ja s'expandeix cap al nord d'Europa

La companyia, amb seu a Barcelona, preveu facturar 180 milions d'euros aquest 2022

2 min
Els coconsellers delegals de Corus, Nicolas Bonnard i Jeroen Van Asten, amb el seu fundador, Juan Roma.

BarcelonaEl grup de pròtesis dentals Corus, amb seu a Barcelona, ha comprat la companyia escandinava Nordentic, líder d'aquest sector als països nòrdics i que va facturar prop de 40 milions d'euros en l'últim any. Aquest és el primer pas de la multinacional en aquesta regió, després que al març es fusionés amb Signadens, el seu competidor dels Països Baixos i Bèlgica, per crear un gegant paneuropeu de laboratoris dentals. Aquesta estratègia busca integrar empresaris locals que també es converteixin en accionistes de Corus, tal com es produirà amb el director general de Nordentic, Johnny Tekin, que passarà a ser "un executiu clau" del grup i mantindrà les seves responsabilitats a Escandinàvia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després d'aquesta adquisició, Corus donarà servei a més de 12.000 consultes dentals repartides per Espanya, França, els Països Baixos, Bèlgica, Suècia, Noruega, Dinamarca i Portugal. A més, la companyia preveu que els ingressos augmentin fins a un total de 180 milions d'euros al tancament del 2022 gràcies a la incorporació de nous laboratoris tant a les regions on ja opera com a d'altres de noves. Entre els inversors de la firma dental hi ha el fons de capital risc belga Careventures i el neerlandès Quadrum Capital.

"Treballant junts [amb Nordentic], podrem millorar les nostres habilitats i consolidar la nostra posició com a líders de l'odontologia digital avançada a Europa, alhora que oferim un servei altament localitzat i personalitzat a tots els nostres clients, i en última instància, als pacients", ha assegurat el coconseller delegat de Corus Nicolas Bonnard. A Escandinàvia, Nordentic mantindrà la seva marca, mentre que Corus utilitzarà la seva per a la resta de mercats on treballa. Bonnard va assumir el càrrec a principis d'aquest 2022, després que el fundador de la companyia, Juan Roma, passés a ocupar el rol de president executiu.

Xarxa de laboratoris dentals

L'objectiu de Corus és crear "una xarxa inigualable" per a la seva plataforma digital, que s'integra a les consultes dels dentistes perquè puguin interactuar amb el laboratori i el pacient. Actualment, el grup té 63 laboratoris distribuïts arreu d'Europa i una plantilla de més de 1.500 empleats. Els serveis centrals de la multinacional es reparteixen entre Barcelona i Amersfoort, als Països Baixos.

stats