Economia 30/04/2018

Guia per no perdre's en les mobilitzacions de l'1-M més fragmentat

La plataforma independentista Alcem-nos competirà amb les marxes de CCOO i la UGT, la IAC i la CGT

D.c.s.
1 min
Camil Ros (a l'esquerra) i Javier Pacheco, avui, durant la manifestació de l'1 de maig a Barcelona.

BarcelonaLa celebració del Primer de Maig ha quedat convertida en una prova de foc per als sindicats majoritaris, CCOO i la UGT. Després de quedar superats per protestes socials liderades per altres col·lectius (la de les pensions, la feminista o fins i tot les vinculades a la situació política), demà es veurà quina és la seva capacitat de convocatòria en una manifestació en el Dia del Treballador. Les dues grans centrals, però, no seran les úniques a convocar manifestacions al Principat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

CCOO i la UGT tornaran a celebrar les seves marxes unitàries en cada capital de província. La més multitudinària serà previsiblement la que marxarà pel centre de Barcelona a partir de les 11.30 i que acabarà a la plaça de la Catedral. A les 12.00 del migdia començaran a Girona (plaça Independència), Tarragona (plaça Imperial Tarraco) i Lleida (plaça del Treball), i a la tarda n'hi ha d'altres convocades en altres municipis.

La novetat d'aquest any és la manifestació que ha convocat la plataforma Alcem-nos, que integra entitats independentistes com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), la Intersindical-CSC (una de les entitats que van convocar les vagues generals del 3 d'octubre i del 8 de novembre) i el nucli promotor d'Universitats per la República. "Contra el 155, per la República dels drets socials", criden en la seva convocatòria, que sortirà a les 17.30 de la plaça Urquinaona i té previst arribar a la plaça Sant Jaume.

La tradicional marxa a Barcelona de la CGT començarà a les 12.00 als Jardinets de Gràcia. La IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya) també ha convocat marxes en diferents municipis de Catalunya. La principal, a Barcelona, sortirà a a les 18.00 de la plaça Universitat.

stats