Immobiliari
Economia Immobiliari 26/07/2022

Andalusia i Castella-la Manxa copen el rànquing de pobles amb l'habitatge més barat

Set municipis de tot l'Estat ofereixen lloguers per sota dels 5 euros per metre quadrat

3 min
La venda de pisos impulsa les hipoteques.

BarcelonaAlcaudete de la Jara, Lucillos, Almadén, Pulgar, Campo de Criptana, Horcajo de Santiago, Cabezamesada, Malagón, Calzada de Calatrava i Villacañas. És possible que aquests municipis no siguin metròpolis cèlebres, però conformen el rànquing dels deu pobles d'Espanya on és més barat comprar-hi un pis. Tots deu tenen en comú un fet: són a Castella-la Manxa, comunitat que aplega també 18 de les 25 localitats on és més assequible la compra d'un habitatge, segons el rànquing d'Idealista. El domini manxec està acompanyat per tres pobles andalusos (Puerto Serrano, Peñarroya-Pueblonuevo i Moriles), dos de valencians (Castelló de la Ribera i la Pobla Llarga), un de murcià (Bullas) i un de castellanolleonès (Bembibre).

A la primera posició del rànquing hi ha Alcaudete de la Jara, a la província de Toledo i amb 1.700 habitants. Segons Idealista, la venda de pisos a la localitat té un preu de 329 euros el metre quadrat. Per posar-ho en perspectiva: els pisos nous a Barcelona tenen un preu de 4.765 euros el metre quadrat, catorze vegades més. El mateix portal immobiliari ha elaborat també l'estadística de quin és el municipi amb els pisos més barats de cada comunitat autònoma. I cal destacar el cas de les Balears: Petra, a Mallorca, és el poble més barat, però el preu del metre quadrat s'enfila fins als 1.074 euros. En aquest llistat, la segona localitat més cara és Oión, al País Basc (949 euros) i la tercera Tanque (904 euros) a les Illes Canàries.

El lloguer, una ganga a Andalusia

Baeza, a la província de Jaén, a Andalusia, és el municipi de tot Espanya on llogar pis és més barat: 3,90 euros per metre quadrat. El segueixen Miguelturra (Castella-la Manxa), Linares (Andalusia), Tomelloso (Castella-la Manxa), Úbeda (Andalusia), Puertollano (Castella-la Manxa), Alzira (País Valencià), Elda (País Valencià), Ferrol (Galícia) i Arteixo (Galícia). Són els 10 municipis amb un lloguer més barat, que va des dels 3,9 euros/m2 fins als 5,1€/m2. Així, només set municipis en tot l'Estat ofereixen lloguers per sota dels 5 euros per metre quadrat.

De la llista dels 25 municipis més barats, set són andalusos i cinc manxecs, de manera que es mantenen els indrets amb habitatge barat tant per comprar com per llogar. Destaca també el País Valencià, amb quatre municipis que entren al rànquing dels 25 amb els lloguers més barats, i també Galícia, que agrupa tres municipis, tots a la província de la Corunya.

Pel que fa al municipi amb el lloguer més barat de cada comunitat autònoma, torna a destacar pels elevats preus el País Basc, que en aquest cas és l'últim de la llista. És a Santurtzi, a la província de Biscaia, amb un preu de 9,9 euros per metre quadrat. El segueixen les Illes Balears, on el lloguer més barat és a Inca i se situa en 8 euros per metre quadrat.

Catalunya, a l'Urgell i al Baix Ebre

El municipi urgellenc de Bellpuig és el més barat de Catalunya per comprar-hi un immoble, amb un preu de 533 euros el metre quadrat. Pel que fa al lloguer, però, el més barat és Tortosa, a la província de Tarragona, a un preu de 7 euros per metre quadrat.

A Madrid, el pis més barat per comprar és Cadalso de los Vidrios, amb un preu que puja fins als 819 euros el metre quadrat, i el lloguer més baix és a Miraflores de la Sierra, a un preu de 7,8 euros per metre quadrat.

stats