Economia 07/03/2019

La Intersindical-CSC es converteix en la primera força sindical a la Generalitat

La formació independentista desbanca CCOO i la UGT en les primeres eleccions amb vot electrònic

Acn
2 min
Primer de maig de la Intersindical-CSC

BarcelonaLa Intersindical-CSC ha passat de 4 a 35 delegats a les eleccions sindicals del personal tècnic i administratiu de la Generalitat que van tenir lloc ahir, a les quals estaven convocades a votar 27.684 persones. Amb aquesta xifra, la Intersindical empata com a primera força amb IAC-CATAC, que en relació als comicis sindicals del 2015 ha baixat de 40 representants a 35.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, aquestes dues formacions han deixat en tercera posició CCOO, que ha perdut 10 delegats, de 39 a 29, i en quarta la UGT, que ha passat de 34 a 28. Per la seva banda, CSI-F ha repetit els resultats del 2015 i ha aconseguit 21 delegats. El sindicat COS, que el 2015 va aconseguir 10 delegats, aquesta vegada no ha obtingut representació.

Per darrere, ACAIP ha repetit els seus tres representants i SAC n'ha aconseguit dos, mentre que el Col·lectiu PAS-Tl n'ha obtingut dos més i APFP un de sol. Des del departament de Polítiques Digitals i Administració Pública van indicar que aquests resultats recullen un escrutini del 95%, i que les xifres definitives es faran públiques aquest dijous. Aquestes han estat les primeres eleccions sindicals en què s'ha assajat una prova pilot amb el sistema de vot electrònic en un col·legi electoral.

La Intersindical justifica l'augment de representació en el fet, entre d'altres, que el sindicat defensa "d'una manera molt clara i sense fissures" la República Catalana. A més, interpreta que el personal de la Generalitat que ahir votava ha "volgut reconèixer" que va ser "l'únic sindicat" que "va lluitar des de dins de l'administració catalana" contra l'aplicació del 155.

En virtut dels resultats, la Intersindical entrarà per primera vegada a la Mesa General de la Funció Pública. Després de les eleccions sindicals d'aquest col·lectiu, l'11 de març n'hi haurà al col·lectiu de mossos d'esquadra, amb 16.000 treballadors; l'endemà al de personal docent no universitari, amb 80.000, i el 26 i 27 de març al de personal de l'ICS, també amb 80.000.

stats