Multa de 22 milions a Repsol per pactar preus amb benzineres

Les autoritats de la Competència veuen provats que Repsol va coordinar preus amb benzineres de Madrid, Lugo i Múrcia entre l 2012 i el 2013

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) considera provat que Repsol va coordinar preus o descomptes amb quatre empreses del sector a Madrid, Múrcia i Lugo entre els anys 2012 i 2013, i li imposa una multa de 22,59 milions d'euros. La petroliera que presideix Antoni Brufau ha dit que recorrerà a l'Audiència Nacional la sanció perquè no té "fonament" i és desproporcionada.

Competència també ha sancionat les benzineres Lence Torres i Complejo San Cristóbal amb 113.801 euros, a Estació de Servei Lorqui amb 28.074 euros i a Turó de la Cabana amb 148.763 euros, segons una nota enviada per la CNMC en la qual es confirma la multa.

Repsol i aquestes empreses, que formen part de la xarxa d'estacions de servei abanderades de la petroliera, van incórrer en infraccions de l'article 1 de la Llei 15/2007 de Defensa de la Competència (LDC) i de l'article 101 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE), assenyala la CNMC.

Fonts pròximes al dictamen han explicat a Europa Press que tres consellers de la CNMC, inclòs el seu president, José María Marín Quemada, van votar a favor de la resolució, mentre que hi ha hagut el vot en contra de dos consellers de la sala.