Economia 06/03/2017

El grup Peugeot-Citroën compra Opel a General Motors

L'adquisició de la branca europea de la marca per 2.200 milions d'euros permet al grup francès competir amb el liderat de Volkswagen al continent

Efe / Ara
1 min
Astra i C4

ParísEl grup automobilístic PSA (sorgit de la fusió entre Peugeot i Citroën als anys setanta) ha anunciat la compra al nord-americà General Motors (GM) de la seva filial d'Opel per 2.200 milions d'euros. L'operació el convertirà en el número dos del sector a Europa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La compra es desglossa en l'adquisició, d'una banda, d'Opel/Vauxhall per 1.300 milions d'euros, i de l'altra, de la filial financera de GM a Europa per 900 milions, segons ha precisat PSA en un comunicat.

Les relacions entre el grup francès i l'americà es remunten a l'any 2012, quan PSA es trobava immers en una greu crisi que el va a portar a demanar fins a 7.000 milions en ajudes al govern de François Hollande. L'aliança actual entre els dos fabricants d'automòbils queda palesa en àmbits com el negoci de les furgonetes i els utilitaris esportius (SUV) comercials.

La compra d'Opel per part del PSA reforça el compromís dels dos grups i permet a les marques Peugeot i Citroën competir directament amb Volkswagen, líder europeu del sector.

A tall d'exemple, el cotxe més venut a Espanya l'any 2016 va ser el Citroën C4. No obstant això, aquest és l'únic model del grup francès dins el 'top 10', mentre que el grup Volkswagen n'hi té 4 (Seat León, Seat Ibiza, Volkswagen Golf i Volkswagen Polo). La fusió permet a PSA acaparar les vendes d'un altre dels models dins el 'top 10', com és l'Opel Corsa.

L'any 2013 i davant una davallada de les vendes, PSA ja va estudiar fusionar-se amb la marca alemanya per salvar-se de la seva crisi.

stats