Legal
Economia 27/09/2021

RocaJunyent canvia d'imatge i remunta en plena pandèmia

El bufet català compleix 25 anys amb el repte de mantenir l'actual creixement

2 min
Joan Roca, president del consell de RocaJunyent, en companyia de Miquel Roca, president i fundador del bufet.

BarcelonaLa crisi del covid ha tingut un impacte demolidor en l'economia catalana, però el sector de l'advocacia l'ha pogut driblar. Ho demostra RocaJunyent: durant el 2020, i malgrat l'abrupta caiguda del PIB i de facturació de les empreses catalanes, va aconseguir millorar la seva facturació un 4% per situar-la en els 24,6 milions d'euros. El bufet fundat per l'expolític Miquel Roca ha celebrat aquest any el seu 25è aniversari i ho ha fet amb un canvi de marca que inclou un lleu canvi de denominació: de Roca Junyent passa a RocaJunyent i vol rellançar-se entrant en sectors on la seva presència no era important.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, el despatx barceloní, que vol mantenir la seva aposta per ser un bufet que abasti tots els àmbits econòmics, s'ha introduït en el món de les start-ups i el blockchain, la biomedicina o els e-sports. També ha entrat en noves tendències dins de sectors clàssics, i ara té el coliving o el coworking com dos dels seus segments d'especialització dins l'àmbit immobiliari.

El president del seu consell d'administració, Joan Roca, explica que l'empresa ha superat els mals resultats que va experimentar ara fa uns anys "rejovenint l'equip i escoltant els clients". Així, afirma que des del 2017 ha experimentat un creixement de facturació constant que també s'hauria de confirmar aquest any. "El pressupost és de 25,2 milions d'euros per a aquest 2021 i ara mateix estem per sobre de la previsió", explica Roca en declaracions a l'ARA.

El bufet compta amb una plantilla que voreja els 220 treballadors i en els últims temps ha vist rotar els seus clients paradigmàtics d'un perfil més vinculat a les grans empreses catalanes de l'Íbex-35 a pimes de gran projecció i empreses tecnològiques internacionals amb negoci a Barcelona, tot i que pels acords de confidencialitat Roca prefereix no detallar quines.

La crisi dispara les consultes

Joan Roca és el primer gestor del bufet des que el 2017 va rellevar el seu pare com a president del consell. Durant l'últim any i mig les consultes laborals s'han disparat, així com el dret processal i concursal, de la mà del fiscal i el mercantil. RocaJunyent va veure com el 2018 era desbancat del segon lloc dels grans bufets catalans per l'eclosió de RCD (que a finals del 2019 va ser comprat per la firma britànica DWF i que ja supera els 37 milions d'euros). Per davant de tots dos, Cuatrecasas manté el seu liderat.

stats