Economia 09/01/2018

Seat convertirà en fixos 115 treballadors més al febrer

L'automobilística ha augmentat la plantilla en 185 persones el 2017, fins als 14.672 empleats

Natàlia Vila
2 min
Treballadors fent feina a la cadena de fabricació del Seat León.

BarcelonaSeat passarà a indefinits 115 treballadors més aquest febrer que fins ara treballaven via ETT. Aquest és el compromís al qual va arribar ahir la companyia amb el comitè d'empresa, segons han explicat fonts sindicals a l'ARA, després que al desembre l'automobilística va accedir a contractar com a fixos 150 treballadors més.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'automobilística encara no ha fet públic aquest traspàs de treballadors de temporals a indefinits però sí que admet que "era un dels objectius, que es va tractar també durant les negociacions del desembre passat", segons un portaveu. Aquests llocs de treball, juntament amb els 150 de desembre, reforçaran sobretot la plantilla de la línia de producció de l'Ibiza i l'Arona.

La companyia, filial del grup Volkswagen, ha valorat avui la seva ocupació durant el 2017. Segons la mateixa automobilística, Seat va augmentar en 185 treballadors la seva plantilla els últims 12 mesos i en 470 si es tenen en compte els tres darrers anys, de 2015 a 2017. Tot per satisfer les necessitats de les línies de producció de la fàbrica de Martorell i per a projectes de connectivitat de l'automòbil.

D'aquesta manera, l'automobilística tanca l'any amb un total de 14.672 professionals contractats de manera directa. Si se suma l'ocupació indirecta, Seat assegura que a tot Espanya genera més de 100.000 llocs de treball. El vicepresident de Recursos Humans de Seat, Xavier Ros, ha destacat que aquests números fan de la companyia "un dels grans ocupadors del país". Entre els 185 nous treballadors que Seat ha contractat aquest últim any, n'hi ha 75 que són joves de l'Escola d'Aprenents, on fan els estudis de FP dual.

El 2017 també tanca amb un augment de l'1,4% en la fabricació de vehicles: en total Seat va produir 455.470 unitats. En aquests moments, s'acoblen quatre models: Ibiza i Arona, León i Audi Q3.

stats