Economia 16/07/2019

Seat s’estrena amb Cuatrecasas en el ‘car sharing’ per a empreses

Cuatrecasas serà la primera companyia a adherir-se al servei, que es posarà en marxa "ben aviat"

Paula Clemente
2 min
SEAT posarà Respiro a disposició d'empreses alienes

BarcelonaSeat ha fet un pas més en la prestació de serveis de mobilitat i proporcionarà un servei de car sharing per a empreses a través de Respiro. Aquesta start-up fundada el 2010 oferia un sistema d’aquest estil a Madrid i va ser adquirida per Seat el 2018 amb l’objectiu d’“impulsar noves formes de mobilitat”. Fins ara la companyia havia orientat la proposta al client final, però ahir va anunciar que obriria el servei a empreses alienes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia ho va anunciar ahir en una jornada que va organitzar a Madrid. També va avançar que Cuatrecasas serà la primera empresa a adherir-se al servei, que es posarà en marxa “ben aviat” simultàniament a Madrid i Barcelona, segons van explicar a l’ARA fonts de la companyia. Tot apunta que Cepsa serà la següent a sumar-s’hi, però aquesta empresa encara estudia l’opció.

El projecte, que utilitzarà només vehicles de gas natural comprimit (GNC), s’ha provat internament amb treballadors de Seat, i els bons resultats els han animat a obrir-lo a tercers. “Els treballadors de Cuatrecasas tindran vehicles de Seat i Respiro per fer trajectes urbans durant la jornada laboral amb altres companys de franc”, explica Seat en el comunicat publicat ahir.

“L’entrada en el car sharing corporatiu és un pas més per cobrir les necessitats dels ciutadans i proporcionar-los cotxes per minuts, hores i dies al centre de la ciutat, al concessionari i ara també a la feina”, va dir Arantxa Alonso, directora executiva de Xmoba, la filial de Seat propietària de Respiro.

Mobilitat urbana

La jornada en què Seat va fer l’anunci estava dedicada a presentar la seva estratègia de mobilitat urbana i vehicles com el Mii elèctric, el model Minimó i el patinet elèctric desenvolupat amb col·laboració amb Segway, el Seat eXS Kickscooter.

L’objectiu, van dir, és convertir l’empresa en proveïdora de serveis de mobilitat “més enllà” de la fabricació de vehicles i respon a una de les grans tendències: l’economia col·laborativa, compartida i sostenible. “La mobilitat del futur serà connectada, elèctrica, compartida i autònoma, i això requereix innovació, coordinació i estratègia”, va concloure Jordi Caus, responsable de nous conceptes de mobilitat urbana de Seat.

stats