Economia 13/01/2015

Telefónica frena el desplegament de la xarxa de fibra

La companyia redueix un 35% la velocitat de la implantació en resposta a les limitacions imposades per la CNMC, segons 'Expansión'

Ara
1 min
L'empresa presidida per César Alierta ha estat la gran beneficiada de les adjudicacions que ahir va anunciar la Generalitat.

BarcelonaTelefónica ha decidit frenar el desplegament de fibra òptica després que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència obligués l'exmonopoli estatal a compartir-la amb els seus rivals a tot Espanya, excepte aquells municipis on hi ha prou competència, segons publica aquest dimarts el diari 'Expansión'.

L'empresa presidida per César Alierta tenia prevista la implantació a 20 milions de llars, el 80% del total aquest any, amb la que era la seva gran aposta competitiva per diferenciar-se dels seus rivals. Telefónica encara no ha decidit si paralitzarà del tot les noves instal·lacions, però la reducció en un 35% de la velocitat de desplegament, de manera cautelar, sí que seria definitiva. En concret, segons el rotatiu, l'empresa té intenció de fer arribar la fibra a 3,6 milions de llars, en lloc de 5,5 milions, com preveia fins ara.

stats