El PSOE arriba al final de la campanya convençut que pot guanyar diumenge

Els socialistes plantegen les eleccions europees com un plebiscit a la gestió de Mariano Rajoy

Joan Rusiñol
1 min

Madrid"Nosaltres no tenim sobres però tenim les paperetes", ha afirmat aquest divendres el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, a l'acte de tancament de campanya de Madrid. Segons ha dit als seus simpatitzants, la victòria està "en un mocador" i per això els ha demanat un "últim esforç" per fer-ho possible.

Rubalcaba ha assegurat que la candidata, Elena Valenciano, els ha deixat "a les portes" del triomf electoral, en una campanya que ha estat una autèntica "radiografia" dels principals aspirants. Ha afirmat que el cap de llista del PP, Miguel Arias Cañete, ha evidenciat el "masclisme i el classisme" de la dreta espanyola, que, a parer seu, impregna la gestió del govern de Mariano Rajoy, amb mesures com la llei de l'avortament. És per aquest motiu que ha animat els ciutadans a anar a les urnes a dir "no" a aquestes polítiques governamentals. De fet, creu que ha estat el president del govern espanyol qui ha convertit aquests comicis en un "plebiscit".

El líder del PSOE insisteix en el fet que, si Arias Cañete perd, Rajoy mantindrà "al calaix" el projecte de llei del ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, per regular la interrupció de l'embaràs. "Cal votar per la llibertat, la igualtat i el dret de les dones", ha sentenciat.

També ha subratllat que els socialistes no són nacionalistes: "No ens agraden ni les fronteres, ni els murs ni les separacions", ha dit. Valenciano ha reclamat el vot "de tots els progressistes per l'Europa bona, sensible i intel·ligent".

Tots dos han apel·lat a la necessitat de frenar els partits xenòfobs i racistes a la UE. La candidata socialista ha fet una crida perquè "el feixisme no torni a Europa de cap de les maneres".

stats