Rajoy i Rubalcaba exhibeixen sintonia sobre el futur d'Europa

Els dos dirigents coincideixen que, després del dia 25, cal més unió bancària, fiscal i política

Joan Rusiñol
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la sessió de control al Congrés. EFE

MadridEl president del govern, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, han protagonitzat aquest dimecres al Congrés dels Diputats un debat de baix voltatge polític. El dia abans del cara a cara televisat entre els candidats del PP i el PSOE als comicis del dia 25, Miguel Arias Cañete i Elena Valenciano, els dos màxims dirigents espanyols han aprofitat la sessió de control a la cambra baixa per reivindicar el futur d'Europa. Un missatge per intentar mobilitzar un electorat que, segons totes les enquestes, se sent poc apel·lat per anar a les urnes.

Pérez Rubalcaba ha alertat del creixement de "l'egoisme, la xenofòbia i el racisme" i del risc que puguin governar a la UE aquells que no hi creuen. Davant aquests moviments de fons, ha dit que els socialistes volen més unió bancària per evitar que els ciutadans hagin de tornar a pagar "pel que fan malament els seus gestors". També ha reclamat més unió polítics i social.

Rajoy li ha respost que en això estaven d'acord. El cap de l'executiu espanyol ha dit que "per sort" el procés d'integració europea és "irreversible" i s'ha mostrat també favorable a la unió bancària i a mobilitzar recursos públics per lluitar contra l'atur juvenil.

En canvi, els dos han polemitzat sobre la gestió a l'estat espanyol. Si per Rubalcaba aquesta és una "legislatura perduda", per Rajoy "avui les coses van millor que fa dos anys i no té cap sentit negar la realitat".

stats