Bertín Osborne, als 'papers de Panamà'

'El Confidencial' explica que el cantant i presentador de televisió va reactivar una societat l'octubre del 2015 a Panamà per avalar un préstec que li havia de permetre liquidar els deutes que tenia amb la Hisenda espanyola

Ara
2 min
Bertín Osborne

BarcelonaEl cantant i presentador de televisió Bertín Osborne va reactivar una societat a Panamà l'octubre del 2015 per avalar un préstec que li permetés fer front als pagaments que tenia pendents amb la Hisenda espanyola. Ho revela aquest dimarts 'El Confidencial', en el marc de la filtració dels anomenats 'papers de Panamà'.

El diari explica que Osborne va contactar amb el despatx d'advocats panameny Mossack Fonseca, en l'epicentre de la filtració, per reactivar la societat Artistic Trading S.A., una empresa constituïda el febrer del 1997 a Niue. Això li havia de servir, segons ha explicat el mateix cantant al diari, per avalar amb tot el seu "patrimoni i societats" el préstec que havia demanat a London Capital per fer front al pagament al fisc espanyol.

"He hagut de posar al dia aquesta societat, pagant-ne les taxes, ja que estava inactiva des de feia més de 15 anys", ha justificat Osborne al diari, alhora que ha afegit que "tot està en regla i s'ha fet tot correctament".

En declaracions al programa 'El món a RAC1', Osborne ha admès que la informació "és certa", però argumenta que tot el que ha fet és "absolutament" legal. Segons ell, la seva societat amb seu a Panamà només té en propietat una parcel·la, l'existència de la qual, diu, era coneguda pel ministeri d'Hisenda espanyol. "Fins fa 15 dies Hisenda tenia embargats els meus béns, entre els quals aquesta parcel·la. Imagina’t si en tenien coneixement!", ha reflexionat el presentador.

Osborne també ja justificat la constitució d'una empresa a Panamà només per comprar un terreny: "A mi, un cotxe, una parcel·la, un quadre em costa el doble que a tu. Si jo aparec ja em cobren el doble perquè sóc jo. Fa anys que quan compro hi envio algú, perquè a mi em costa més", ha assegurat. I ha afegit: "Allò de la parcel·la ho vaig fer així per evitar el sobrepreu. Però el primer que vaig fer va ser legalitzar-la, per tant, no vaig fer res que no s’hagués de fer".

A més, Osborne ha recordat que quan va fer aquella operació vivia als Estats Units. "No ho he tornat a fer més", ha subratllat.

stats