Ángel María Villar, imputat per prevaricació a l'hora de fixar la data de les eleccions a la RFEF

El president de la Federació Espanyola de Futbol haurà de declarar com a investigat el 15 de setembre

El president de la Federació Espanyola de Futbol , Ángel María Villar, ha estat imputat pel jutjat d'instrucció número 1 de Majadahonda, per, presumptament, haver comès un delicte de prevaricació a l'hora de fixar la data de les eleccions a la presidència de la RFEF. 

Segons l'article 404 del Codi Penal, totes les federacions esportives que no aconsegueixin classificació per als Jocs Olímpics, com ha passat amb el futbol –ni l'equip masculí ni el femení s'han classificat–, han de celebrar eleccions en el primer quadrimestre de l'any olímpic. Les eleccions d'enguany encara no s'han celebrat, de fet, encara no tenen una data concreta, i no se celebrarien abans de l'últim quadrimestre d'aquest 2016. 

La imputació arriba després que el jutjat madrileny hagi acceptat a tràmit la querella imposada contra Villar a mitjans de maig per Miguel Galán, un altre candidat a la presidència de la RFEF. Villar presideix la RFEF des de fa 28 anys (1988). A més, després de les suspensions de Michel Platini i Joseph Blatter ocupa el càrrec de president en funcions de la UEFA, de manera que serà l'encarregat d'entregar el trofeu de l'Eurocopa, tal com va fer amb la Champions i l'Europa League.