Futbol Català
Esports 23/02/2012

La millora de l'arbitratge, debat a tots els nivells

Una tertúlia radiofònica al voltant de la figura dels col·legiats va reunir futbolistes i responsables federatius de les principals categories catalanes

Ara
1 min
L'europeista Delmàs en un partit d'aquesta temporada a Tercera

BarcelonaEl programa 'Primer Toc' de RAC1 va organitzar dimecres al vespre un debat radiofònic sobre la figura arbitral i com els diferents estaments que l'envolten poden millorar les decisions dels col·legiats i fomentar el respecte dels futbolistes cap a la seva figura sobre el terreny de joc. Durant la tertúlia, diferents jugadors i àrbitres en actiu (professionals i amateurs) van donar el seu punt de vista.

El davanter del Terrassa, Xavier Molist, creu que "la tecnologia s'ha d'aplicar. Amb un xip a la pilota o posant càmeres. Això pot deixar en evidència l'àrbitre en aquell moment i ser molest, però almenys es podria sortir de dubtes". No obstant, no tothom creu que l'aspecte tecnològic sigui el camí. El capità de l'Europa, Àlex Delmàs, va donar la seva opinió expressant que el futbol li agrada "tal com està muntat actualment, amb els seus encerts i errors. En aquest apartat, els errors arbitrals formen part del joc i això també genera debat i li dóna salsa al futbol".

El president del Comitè d'Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol, Xavier Moreno Delgado, va intervenir al debat per defensar que "l'estament arbitral està totalment a favor de l'aplicació de la tecnologia, però no som nosaltres qui decidim que s'apliqui o no, sinó altres estaments del futbol paral·lels al nostre". En aquest sentit, Moreno Delgado creu fonamental "apostar per la formació dels jugadors joves en el respecte als àrbitres, però també cal veure que els jugadors adults i sobretot les grans estrelles també respecten els àrbitres. Els petits fan el que ells fan".

stats