Esports 01/09/2016

L'Espanyol aprofita les seves opcions l'últim dia del mercat de traspassos

Pau López marxa al Tottenham, Álex Fernández, a l'Elx, Arbilla és presentat amb l'Eibar, Álvaro González és venut al Vila-real i Ciani, rescindit

Roger Requena
3 min
Diego Reyes, novè fitxatge de l'Espanyol pel nou curs

BarcelonaL'Espanyol ha tancat amb dues novetats d'última hora el mercat de fitxatges: Álvaro Vázquez ha estat comprat per 4 milions. A més, el club ha rescindit l'any de contracte que li quedava a Ciani. El club blanc-i-blau ha viscut una autèntica revolució en el darrer dia d'agost. Poques hores després que Anaitz Arbilla fos presentat amb l'Eibar, el club ha anunciat la rescissió del contracte d'Álex Fernández i les sortides de Pau López i Álvaro González. En el seu lloc arriben el central Diego Reyes, que arriba cedit amb opció de compra del Porto, i el porter Diego López, cedit un curs pel Milan sense opció de compra.

Diego López, desè fitxatge de l'Espanyol

Pel que fa a Pau López, jugarà cedit el curs que ve al Tottenham de Mauricio Pochettino. El club londinenc haurà de fer front a una opció de compra estimada d'uns 7 milions d'euros si el porter compleix determinats objectius esportius. En cas contrari, el porter tornaria a l'Espanyol, que rebria una bonificació econòmica extra per part de l'entitat anglesa.

El seu substitut, segons ha avançat aquesta tarda el prestigiós rotatiu italià 'La Gazzetta dello Sport', és el veterà porter gallec del Milan Diego López, que després d'haver-se acomiadat aquesta tarda dels seus companys, firmarà per una temporada pel club blanc-i-blau.

Qui també ha marxat és Álvaro González, que tal com va avançar Pericosonline i va poder confirmar l'ARA, ha firmat pel Vila-real, que en pagarà una xifra propera als 4 milions d'euros. Encara que el desig del jugador era quedar-se (era, de fet, un dels titulars amb el nou tècnic, Quique Sánchez Flores), la proposta econòmica que rebrà el club i la millora contractual que li ofereixen l'han fet canviar d'opinió.

Al web de Diego Reyes hi ha aparegut una fotografia on posava amb  l'escut de l'Espanyol

El club, a més, ha buscat fins l'últim moment un altre perfil de defensa polivalent. Les dues opcions que s'han estudiat són Lisandro López, del Benfica, i Alberto Botía, que ha estat a punt de tancar-se, però en l'últim moment s'han trencat les negociacions. Qui des de la tarda no era una opció era la del jove defensa francès Marcel Tisserand, que ha fitxat per l'Ingolstadt alemany.

Arbilla i Álex Fernández, primeres sortides

Anaitz Arbilla, que va arribar fa dos cursos procedent del Rayo Vallecano, va acordar la seva sortida cap a l'Eibar a canvi de 700.000 euros fixos, que podrien arribar a un milió. El lateral navarrès jugarà al club basc les tres properes temporades. L'objectiu prioritari per substituir-lo era Allan Nyom, però aquest lateral dret ha acabat fitxant pel West Bromwich.

Arbilla, gairebé inèdit el curs passat a causa d'una tendinitis al taló d'Aquil·les de la qual va ser operat a Londres, considera que podria tenir un rol secundari dins dels plans de Quique Sánchez Flores, que amb prou feines ha comptat amb ell durant la pretemporada, per la qual cosa hauria demanat marxar a la recerca de més minuts. El director esportiu, Ángel Gómez, va comentar durant la presentació de David López que, en cas d'arribar una proposta que fos bona per al club i el jugador, li donarien facilitats per sortir.

Arbilla ha estat presentat com a nou jugador de l'Eibar

Juntament amb Ciani, un altre dels descartats pel club és Álex Fernández, que aquest dimecres no s'ha entrenat amb la resta de companys i el club ha anunciat oficialment la rescissió del seu contracte. Aquest mateix dimecres, el migcampista ha firmat per l'Elx, club entrenat per Toril, tècnic que coneix el migcampista de la seva etapa al Madrid Castella.

Amb l'Espanyol, Álex Fernández, fitxat per mig milió d'euros el 2013 procedent del filial blanc, va disputar 37 partits. Entremig, va ser cedit al Rijeka croat i al Reading anglès. Li quedava un any de contracte al club espanyolista.

stats