MUNDIAL 2014
Esports 10/07/2014

L'Argentina derrota Holanda als penals i jugarà la final del Mundial contra Alemanya

La segona semifinal ha estat presidida per la por dels dos equips, amb 120 minuts sense ocasions de gol

Toni Padilla
2 min
Els jugadors de l'Argentina celebren la classificació per a la final / SRDJAN SUKI / EFE

BarcelonaL'Argentina jugarà la final del Mundial contra Alemanya aquest proper diumenge a Maracanà, després de derrotar Holanda en una semifinal amb poc joc i molta por, decidida als penals. Després de l'espectacle de la primera semifinal, Argentina i Holanda han jugat un partit totalment oposat, amb les defenses guanyant el duel als davanters. Al final, Romero ha estat el gran heroi argentí als penals. L'Argentina torna a una final per primer cop des de el 1990, quan curiosament, va jugar contra l'Alemanya. Messi doncs, tindrà l'oportunitat de ser per primer cop campió del món.

El primer temps ha estat una partida d'escacs, amb dos equips jugant amb molt de respecte. La por ha presidit un partit en que inicialment, l'Argentina ha ofert una mica més. Amb Enzo Pérez donant sortida a la pilota ocupant el lloc del lesionat Di María, l'Argentina ha atacat molt per la banda de Martins Indi, amb un Lavezzi molt actiu. Holanda, molt prudent, gairebé no ha creat perill durant els primers 45 minuts, amb els argentins aconseguint treure del partit Robben i Van Persie.

Messi però, també ha patit molt per trobar espais, quedant sempre lluny de la porteria amb De Jong, recuperat d'una lesió, perseguint el jugador del Barça. El partit s'ha convertit en una lluita al mig del camp, amb faltes dures i Mascherano donant un ensurt quan ha rebut un fort cop al cap. Al final però, el blaugrana ha pogut acabar el partit. Una falta xutada a les mans de Cillesen ha estat l'ocasió més clara durant el primer temps.

Van Gaal ha substituït Martins Indi, amb una groga, al descans. I el partit no ha millorat, amb poques ocasions i molta por. Robben i Messi han desaparegut del tot, amb tot el partit jugat al centre del camp, sense ocasions. Holanda ha donat entrada a Jordy Clasie als 62 minuts per un De Jong cansat, però no ha canviat res. Una jugada de Messi rematada per Higuaín als 75 minuts ha estat la més clara d'una Argentina que ha intentat millorar en atac amb l'entrada d'Agüero i Palacio, per Higuaín i Pérez. La millor d'Holanda ha estat de Robben, en el darrer minut, quan Mascherano ha evitat el seu xut.

A la pròrroga la pilota l'ha controlat Holanda, però de nou ¡, els porters han fet d'espectadors. Holanda ha donat entrada a Huntelaar per Van Persie, gastant el tercer canvi i quedant-se sense opcions de donar entrada a Krul si calia, com va fer contra Costa Rica. Després d'un primer temps de la pròrroga sense jugades destacades, a la segona part Rodrigo Palacio ha aconseguit quedar-se gol davant Cillessen, però ha intentat picar la pilota per sobre amb el cap, facilitant l'aturada del jove porter holandès. Als 116 minuts, Messi ha aconseguit escapar-se de tres rivals però la seva centrada l'ha rematada malament Maxi, que havia entrat per Lavezzi. Però cap equip ha aconseguit batre el seu rival i la semifinal s'ha decidit als penals.

Vlaar ha tirat el primer penal holandès, però Romero l'ha aturat. Messi s'ha encarregat de tirar el primer argentí, fent gol (1-0). Robben ha fet després el primer gol holandès (1-1), però Garay ha fet el segon holandès xutant pel centre (2-1). Sneijder ha fallat el tercer penal holandès gràcies a una bona aturada de Romero, i acte seguit Agüero no ha fallat (3-1). Kuyt ha fet el (3-2) i Maxi Rodríguez ha donat la classificació als argentins amb el darrer gol (4-2).

stats