Esports 08/01/2020

Cop d’efecte per assolir la salvació: l'Espanyol fitxa De Tomás per 20 milions

L'entitat blanc-i-blava farà oficial aquest dimecres el fitxatge del punta madrileny

Roger Requena
2 min
Raúl de Tomás, durant un partit amb el Benfica

BarcelonaNo es tracta de comprar ràpid, sinó de fitxar bé, d’encertar-la. A les oficines de l'RCDE Stadium defugen les presses. No es volen marcar terminis pel que fa als reforços hivernals que busca l’Espanyol, que treballa amb la difícil missió de convèncer jugadors contrastats i de garanties perquè vinguin a salvar un conjunt que, tot i veure’s reanimat després del derbi, encara és cuer de la Lliga. L’àrea esportiva blanc-i-blava fa mesos que treballa amb diverses opcions sobre la taula, algunes de les quals, segons ha pogut saber l’ARA, a principis de desembre ja estaven “avançades”. L’arribada d’Abelardo ha obligat a reordenar algunes prioritats, tot i que n’hi ha una que està tancada: Raúl de Tomás.

L’Espanyol ha negociat i arribat a un acord amb el Benfica per aconseguir, per al que queda de curs, els serveis d’un davanter que no troba a Lisboa el protagonisme desitjat. Només ha disputat un dels últims nou partits de lliga en un Benfica en què Vinícius, Seferovic o Chiquinho sembla que compten més per al tècnic Bruno Lage. El jugador, a qui també segueixen clubs com el Valladolid i el Sevilla –que, tot i vendre Dabbur, de moment hauria descartat la seva incorporació–, veu amb bons ulls tornar a la lliga espanyola de la mà de l’Espanyol, club que el segueix des de fa més de set anys, quan era juvenil del Reial Madrid. Al conjunt blanc va coincidir amb un Mariano que, tot i ser un altre vell desig de l’Espanyol, té a hores d’ara altres prioritats si deixa l’entitat blanca. Aquesta operació, que dimarts al vespre va quedar llesta, es va tancar per uns 20 milions d'euros. Així, la intenció del club blanc-i-blau és que el jugador signi avui els papers i poder fer oficial aquest mateix dimecres la incorporació del madrileny.

Com que l’operació del punta ha estat prioritària i més costosa, l’Espanyol ajornarà la resta d’incorporacions. La idea és incorporar jugadors que assegurin un rendiment immediat. En funció del nombre de nouvinguts, caldrà alliberar algunes fitxes, i Pipa, Corchia, Ferreyra i Piatti són els més ben situats per abandonar el club al gener. El primer acusa l’overbooking al carril dret, i té força opcions de marxar cedit a Segona, on el vol el Tenerife. Els altres tres, penalitzats per les lesions, són alguns dels que acaben contracte al juny, i el seu baix rendiment convida a buscar-los una sortida.

stats