Barça

Pedri, renovat; ja es negocia amb Mendes per Ansu, i Sergi Roberto, en punt mort

El club estudia fórmules per segellar la continuïtat del 10 blaugrana, mentre que la renovació del quart capità no ha avançat

3 min
El jugador del FCB Pedri

El Barça i Pedri han arribat a un acord per renovar el contracte fins al 30 de juny del 2026. La clàusula de rescissió queda fixada en 1.000 milions d'euros i, d'aquesta manera, l'entitat blaugrana blinda la continuïtat del canari. L'acord entre el club i el migcampista és total i aquest divendres es farà la signatura oficial que el vincularà amb el club cinc temporades. Pedri, que actualment es recupera d'una lesió –després de jugar com a titular contra el Benfica va recaure de la lesió muscular al quàdriceps de la cuixa esquerra que arrossegava–, ha disputat 56 partits amb el Barça. Amb la renovació, també s'adeqüen les condicions salarials del canari al seu rol de futbolista capital del primer equip.

La voluntat del jugador de Tegueste (Tenerife) sempre ha sigut continuar de blaugrana, club amb el qual ha fet el salt definitiu al futbol professional i del qual era aficionat des de ben petit. Amb la renovació segellada només pendent de la signatura oficial aquest divendres, la direcció esportiva confia en ampliar els pròxims dies la continuïtat d'una altra perla sobre la qual s'ha de fonamentar el projecte esportiu dels anys vinents: Ansu Fati. Jorge Mendes, el representant de l'atacant blaugrana, és a Barcelona per avançar en unes negociacions en què el superagent portuguès vol millorar substancialment la situació de l'hereu del número 10 blaugrana i actual jugador franquícia del club. Des del Barça s'emplacen a buscar fórmules econòmiques variades per seguir avançant en la renovació del davanter hispano-guineà.

Paral·lelament, el Barça ja va iniciar fa alguns dies les primeres converses per renovar Gavi. El migcampista del planter blaugrana ha eclosionat aquest principi de temporada i, de fet, es va convertir fa poc en el debutant més jove de la selecció espanyola amb 17 anys i 62 dies –per davant de Zubieta, 17 anys i 284 dies, i d’Ansu Fati, 17 anys i 308 dies– en l'enfrontament que l'equip de Luis Enrique va disputar la setmana passada contra Itàlia, corresponent a les semifinals de la Lliga de les Nacions de la UEFA. L'actual vincle del futbolista andalús s'acaba el 2023 i la clàusula és de tan sols 50 milions d'euros, tot i que la voluntat del jugador és continuar al Barça, on considera que l'ecosistema de joc permet explotar les seves característiques.

La renovació de Sergi Roberto, en punt mort

En canvi, continua encallada la renovació de Sergi Roberto. Malgrat que poc després de l'inici de la temporada les posicions del Barça i del migcampista de Reus semblaven pròximes –el futbolista acceptava i segueix acceptant diferir aproximadament un 60% del seu sou d'aquest curs i renunciar un 25% del seu salari corresponent a variables de fàcil compliment també de la present temporada, seguint una fórmula similar a dels altres capitans–, el club va posar damunt la taula una darrera proposta per renovar-lo amb uns paràmetres que des de l'entorn del futbolista consideren "molt a la baixa". Abans de pactar el diferiment i la rebaixa del seu sou corresponent a aquest curs, el Barça i Roberto segueixen buscant l'entesa per, precisament, poder espaiar els diners diferits en les noves temporades en què el reusenc ampliaria el seu vincle amb l'entitat blaugrana.

Tot i que Roberto vol continuar al Barça -"és la seva prioritat número u", asseguren fonts pròximes al jugador- les negociacions no han avançat tal com es preveia i es troben, de moment, en un punt mort. El club va fer una primera oferta, a la que els representants del jugador van contestar amb una contraoferta i les dues parts es van emplaçar a seguir negociant més endavant. Abans d'abordar la continuïtat de Roberto, la cúpula esportiva del club ha prioritzat altres aspectes. Si primer els gestors blaugranes van estar ocupats amb les anades i vingudes sobre la continuïtat de Ronald Koeman, després han passat per davant carpetes com l'esmentada renovació de Pedri i la voluntat de garantir també el futur d'Ansu Fati com a blaugrana.

A més, els darrers dies Roberto ha estat absent perquè estava convocat amb la selecció espanyola. Des de l'entorn del futbolista afirmen que els pròxims dies, però, esperen la trucada del club per tornar-se a asseure i reprendre les converses amb els gestors blaugranes. En cap cas, asseguren, que les negociacions estiguin trencades.

stats